Menu
Excelsior in 2017: Oost, west, uit best

Excelsior in 2017: Oost, west, uit best

Excelsior is donderdag de bezoekende ploeg in de Amsterdam ArenA. Het is een rol die de ploeg van Mitchell van der Gaag uitstekend ligt. Door 6 uitzeges in 2017 geldt in Kralingen namelijk: Oost, west, uit best.

De Rotterdamse ploeg vestigde met 6 uitzeges in het afgelopen kalenderjaar een clubrecord. Meer dan de helft van de overwinningen buitenshuis werden in het seizoen 2017-2018 geboekt. FC Twente (1-3), ADO Den Haag (1-2), AZ (0-2) en Willem II (1-2) moesten hun meerdere erkennen in de ploeg van Van der Gaag.

De Kralingers wonnen in 2017 in totaal 10 van hun 30 Eredivisie-wedstrijden. Voor meer zeges in een kalenderjaar moeten de geschiedenisboeken van 1983-1984 uit de kast worden gehaald. Toen werd er 11 keer gewonnen. Van der Gaag en co hebben tot volgend jaar (3 duels) om ook dit record te evenaren.

Hakim Ziyech (22) maakte vorig seizoen de enige treffer in het duel met Excelsior.
Hakim Ziyech (22) maakte vorig seizoen de enige treffer in het duel met Excelsior.

Oost, west, uit best?
Excelsior, nummer 11 van de Eredivisie, staat vooral in het rechterrijtje vanwege de teleurstellende prestaties in het eigen stadion. Met slechts 1 zege, 1 gelijkspel en maar liefst 6 verliespartijen bleven de Rotterdammers vaak met lege handen achter.

Excelsior reist donderdag ruim 80 kilometer naar Amsterdam. Daar wacht Ajax, dat vorig jaar in eigen huis met 1-0 te sterk was. De enige treffer kwam op naam van Hakim Ziyech. De creatieve middenvelder hoopt donderdag wederom dat in de ArenA, de thuisploeg de beste is.

Ajax - Excelsior begint om 20:45 uur.

Lees ook: In winterse sferen richting Excelsior

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Beelden: Pro Shots