Menu
Exclusief #BDO12tje groot succes

Exclusief #BDO12tje groot succes

Het is inmiddels een traditie: ieder seizoen organiseert BDO samen met Ajax een speciale dag voor studenten Fiscale Economie en Accountancy. Een selecte groep van ruim 80 studenten kreeg het #BDO12tje, een exclusieve ontvangst in de Amsterdam ArenA en op de Toekomst. In het stadion werden de gasten verwelkomd door Jeroen Brak, partner van BDO, en door Henri van der Aat, de commercieel directeur van Ajax.

Na het boeiende welkom van Van der Aat volgde een toelichting op de periode waarin Ajax bestuurlijk verkeert. Vervolgens lichtte official sponsor BDO het programma van de middag verder toe. De studenten kregen achtereenvolgens een rondleiding door de ArenA, een workshop over de Ajax-jeugdopleiding en een financiële BDO-case aan de hand van een Ajax-jaarverslag.

Ajax' commercieel directeur Henri van der Aat verzorgde een boeiend welkom. Ajax' commercieel directeur Henri van der Aat verzorgde een boeiend welkom.

Bij de stadiontour kregen de aanwezigen zicht op alle facetten van de ArenA. Vervolgens werden de aanwezigen - opnieuw exclusief - met de officiële Ajax-spelersbus naar de Toekomst gebracht. Bij de workshop op het sportcomplex van Ajax, deze werd verzorgd door marketingmedewerker en voormalig jeugdtrainer Eddie van Schaick, maakten de studenten kennis met de werkwijze en filosofie van de beroemde Ajax-jeugdopleiding. Tot slot gingen de studenten aan de slag met een financieel vraagstuk. Het vraagstuk was uiteraard gekoppeld aan de voetbalsport. Hier konden ze hun reeds opgedane kennis toepassen op interessante accountancy- of BTW-cases die door de begeleidende BDO-medewerker werden voorgeschoteld.

De middag kort samengevat: de studenten dachten na over hun toekomst, kregen zicht op hoe het bedrijfsleven werkt en maakten kennis met hun mogelijke toekomstige werkgever BDO. Met een borrel werd de dag afgesloten. Twee conclusies waren aan het einde van de dag helder. Ajax is veel meer dan een voetbalclub alleen. En BDO is meer dan een willekeurig accountant en adviesbureau!

Tekst en foto's: Ajax.nl

Op de Toekomst gaf Eddie van Schaick een workshop. Op de Toekomst gaf Eddie van Schaick een workshop.