Menu
Exclusief: Het nieuwe Ajax-thuisshirt!

Exclusief: Het nieuwe Ajax-thuisshirt!

Ajax en adidas presenteren het Ajax-thuisshirt voor het seizoen 2012-2013. Het thuisshirt heeft een drietal opvallende kenmerken. Het is het eerste Ajax-thuisshirt met drie geborduurde gouden sterren. 'In de nek' zijn de Amsterdamse Andreaskruisen zichtbaar, ter verwijzing naar de Amsterdamse roots van de club. En het logo dat van 1928 tot 1990 op de borst van het Ajax-shirt prijkte, is met een subtiele printtechniek groot verwerkt in de rode baan van het shirt.

Frank Basters, Hoofd Marketing van adidas: ,,Zoals elk jaar hebben we heel nauw met Ajax samengewerkt voor het ontwerp van het shirt. Het Ajax-thuisshirt is wat dat betreft een bijzonder shirt, zeker ook in vergelijking met de shirts van andere clubteams, ook internationaal. Ik kan me geen thuisshirt bedenken waarbij er zo vast gehouden wordt aan het basisontwerp, met onder meer de kleur van het rood, de breedte van de baan, het logo. Zoiets prikkelt de creativiteit van de ontwerpers enorm. Enerzijds is er nauwelijks creatieve ruimte, maar anderzijds verwachten fans wel enige vernieuwing. Dit jaar verrassen we fans met de Andreaskruisen in de nek en het oude logo als een soort watermerk in de rode baan. En dat dit aanslaat, blijkt wel uit de eerste reacties op het shirt."

De Ajacieden showden het nieuwe thuisshirt woensdag tijdens de eerste openbare training op de Toekomst. De Ajacieden showden het nieuwe thuisshirt woensdag tijdens de eerste openbare training op de Toekomst.

De thuiscollectie is vanaf 12 juli exclusief verkrijgbaar in de Official Ajax Fanshop in de ArenA en de Ajax Experience, en is reeds via voorinschrijving te bestellen op Ajaxshop.nl.

Basters: ,,Rondom EK's en WK's is het plannen van shirtintroducties gevoelig, zeker gezien de overlap van dergelijke toernooien met de start van het nieuwe voetbalseizoen. Als een toernooi naar verwachting of hoop verloopt, dan richt de aandacht zich nagenoeg volledig op Oranje, en niet op het clubvoetbal. Een nieuw shirt begint over het algemeen dan ook pas na een EK of WK te leven, vandaar de keuze voor verkrijgbaarheid direct na het EK en in aanloop naar belangrijke momenten voor de fans, zoals de eerste thuiswedstrijd tegen Celtic FC en de Open Dag op 1 augustus. Nu is het EK helaas anders gelopen dan gehoopt en zijn de blikken sneller dan verwacht gericht op het clubvoetbal. De presentatie van het nieuwe shirt voegt iets extra's toe aan de eerste training.''

Tekst en beeld: Ajax.nl/adidas

Klik hier om het shirt te bekijken

Klik hier om direct naar Ajaxshop.nl te gaan