Menu

Extra informatie omtrent AFC Ajax – FC Kopenhagen

De kaartverkoop voor de wedstrijd Ajax - FC Kopenhagen zal maandag 7 augustus van start gaan. Lees hier meer omtrent het verkoopschema.

Beste Supporter,

Vanaf maandag 7 augustus starten we met de verkoop van kaarten voor de wedstrijd AFC Ajax – FC Kopenhagen in het kader van de derde voorronde UEFA Champions League. Een voor ons allen belangrijke ontmoeting op weg naar definitieve deelname aan dit prestigieuze en lucratieve Europese toernooi.

We hebben geprobeerd om de tarieven voor deze wedstrijd op een zo aantrekkelijk mogelijk niveau uit te laten komen. Aantrekkelijk voor Ajax om zo zijn financiële huishouding op orde te houden, maar zeker ook voor jullie, onze supporters, zodat het voor iedereen mogelijk is deze wedstrijd bij te wonen.

Helaas is het ons niet gelukt dezelfde prijzen te hanteren als voor de wedstrijd van vorig jaar tegen Brøndby IF. De tarieven van dit jaar liggen in vergelijking hoger. Toch heeft deze verhoging niets te maken met het uitgangspunt de kas van Ajax te spekken. Integendeel.

De reden dat de kaartprijzen voor deze wedstrijd zo verschillen met vorig jaar heeft alles te maken met het feit dat wij vorig jaar bij de indeling van de wedstrijd tegen Brøndby IF een inschattingsfout hebben gemaakt. Anders gezegd: iedere Europese voetbalclub wordt, mede op basis van zijn status, ingedeeld in een bepaalde prijscategorie. In combinatie met het type wedstrijd (Champions League, Nederlandse Beker, UEFA Cup, Nederlandse competitie, enz.) wordt zodoende de prijs van een kaartje bepaald. Brøndby IF – een vergelijkbare tegenstander als Kopenhagen – is door Ajax vorig jaar te laag ingeschaald, waardoor een te laag tarief is gehanteerd. Een prijs die niet als redelijk referentiekader kan gelden voor deze wedstrijd. Met de kaartprijs die nu wordt gerekend, denkt Ajax recht te doen aan de kwaliteit van de tegenstander afgezet tegen de aard van de wedstrijd, in dit geval voorronde UEFA Champions League.

Wij realiseren ons dat het voor jullie niet leuk is dat de prijzen omhoog zijn gegaan. Ook wij hadden dat liever anders gezien. Toch heeft Ajax de overtuiging, zeker afgezet tegen de tarieven elders in Europa, met de huidige prijzen een voor iedereen aanvaardbaar voorstel te hebben gedaan hetgeen zowel de supporter als de begroting van Ajax recht doet.

Wij hopen dat jullie begrip hebben voor ons besluit en dat onze uitleg daarbij voldoende is geweest. Laten we Henk en zijn selectie steunen op onze weg naar een succesvol Europees avontuur.