Menu
Eyong Enoh verlengt contract

Eyong Enoh verlengt contract

Ajax en Eyong Enoh hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract dat liep tot en met 30 juni 2012. De nieuwe verbintenis gaat met terugwerkende kracht in per 1 juli 2010 en loopt tot en met 30 juni 2015.

Bij de ondertekening van het vernieuwde contract sprak algemeen directeur Rik van den Boog lovende woorden over de Kameroense middenvelder. ,,We zijn erg trots en blij dat je bij ons blijft. Je hebt het meer dan verdiend. Je bent een voorbeeld voor iedereen, op het veld, maar ook daarbuiten.’’

Ook Enoh is zeer blij met de langere verbintenis. ,,Behalve dat het goed is voor mijn carrière, voel ik mij hier thuis, evenals mijn familie. Ik ben er heel blij mee.’’

Enoh, die op 23 maart 1986 werd geboren in Kameroen, speelde voor zijn komst naar Amsterdam voor Ajax Capetown. In totaal speelde hij 31 wedstrijden voor de dochtervereniging van Ajax in Zuid-Afrika. De middenvelder maakte zijn debuut voor Ajax op 21 september 2008 in de competitiewedstrijd Feyenoord - Ajax (2-2). Tot nu toe speelde hij 91 wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax, hij scoorde daarin 4 doelpunten. In 2010 won Enoh met Ajax de KNVB beker.

Enoh maakte zijn debuut voor het Kameroense elftal op 7 juni 2009, waarmee hij ook actief was op het WK in 2010 in Zuid-Afrika. Enoh speelde tot nu toe 12 interlandwedstrijden.

Foto's en tekst: Ajax.nl

Eyong Enoh neemt zijn contract door. Eyong Enoh neemt zijn contract door.
Na afloop sprak Enoh met Ajax TV. Na afloop sprak Enoh met Ajax TV.