Menu
Eyong Enoh waakt voor onderschatting

Eyong Enoh waakt voor onderschatting

Eyong Enoh blijkt goed op de hoogte van de Eredivisie. De 22-jarige Ajacied, die deze zomer vlak voor het verstrijken van de transferdeadline werd overgenomen van Ajax Cape Town, heeft zich zelfs verdiept in De Graafschap, de tegenstander van zondag.

Eyong Enoh maakte dit seizoen tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht zijn debuut voor het thuispubliek. Eyong Enoh maakte dit seizoen tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht zijn debuut voor het thuispubliek.

,,Ik vond ze twee weken geleden tegen Feyenoord goed voetballen", zegt de Kameroener. ,,Ze speelden toen als collectief indrukwekkend voetbal met een gezonde vechtlust. Dit zijn de teams tegen wie je het beste in jezelf naar boven moet halen", vervolgt hij. ,,Wedstrijden tegen PSV en andere topteams zijn vaak meer tactisch. Tegen op papier mindere ploegen moet je vaak strijden. De Graafschap - Ajax zal denk ik net zo’n wedstrijd worden als tegen Volendam."
Of Enoh op De Vijverberg vanaf het begin in actie komt is afwachten. De Afrikaan zat vrijdag tegen NAC Breda voor het eerst sinds lange tijd op de reservebank. Daarbij dient te worden gezegd dat hij een week eerder een lichte blessure had opgelopen aan een hamstring, die hem daarna enkele dagen aan de kant hield.
Eyong Enoh: ,,Ik hoop kampioen te worden met Ajax." Eyong Enoh: ,,Ik hoop kampioen te worden met Ajax."

Behalve op voetballend gebied heeft Enoh zich ook privé aardig aangepast in Nederland. ,,Alles gaat inderdaad goed", klinkt hij duidelijk. ,,Ik begin zelfs te wennen aan het weer hier. Maar het belangrijkste voor mij is de club. Zolang de club goede resultaten behaalt, is alles goed." Dat de mannetjesputter het voetbal zeer professioneel benadert, blijkt uit zijn spaarzame kennis over Amsterdam. ,,Ik woon in de buurt van Gabri en Miralem Sulejmani. Hoewel ik met hen omga, ben ik toch meestal thuis of op de club. Daarnaast ga ik samen met Jeffrey Sarpong naar de kerk. Mijn leven is dus simpel: trainen, thuis en de kerk."
Enoh trotseerde vorige maand zelfs de sneeuw in het DSB Stadion. ,,Ik had wel eens sneeuw gezien op Cyprus, maar de wedstrijd tegen AZ was mijn eerste wedstrijd in de sneeuw", aldus de verbaasde Kameroener. ,,Het was wel een beetje vreemd. Aan de andere kant hoort dit bij Europa. Ik ben een professional en moet gewoon spelen. Het zou hetzelfde zijn als mensen uit Europa in Afrika zouden moeten spelen in temperaturen van 39, 40 graden."
Hoewel Enoh tot nu toe een prima indruk achterlaat bij Ajax, werd hij nog niet opgeroepen voor het nationale elftal. ,,Ik hoop natuurlijk dat dat ooit gebeurt", filosofeert hij over een toekomst bij de Ontembare Leeuwen. ,,Ik moet me focussen op de club en goed mijn best doen. Dan komt mijn kans vanzelf. Bovendien is op mijn positie veel concurrentie met spelers als Alexandre Song (Arsenal), Jean Makoun (Olympique Lyon) en Binya (Benfica). Het is goed voor het land dat zulke goede spelers bij grote Europese clubs spelen. Er zijn veel opties mogelijk."
Naast zijn interlandaspiraties heeft Enoh met Ajax grootse plannen. ,,Ik hoop kampioen te worden met Ajax en volgend seizoen in de Champions League te spelen", besluit de middenvelder met het leeuwenhart.