Menu
Ezra Walian opnieuw in Indonesië

Ezra Walian opnieuw in Indonesië

Jeugdspeler Ezra Walian verloochent zijn Indonesische roots niet. Net als vorig jaar is de aanvaller afgereisd naar het Aziatische land om samen met zijn vader Glenn clinics te geven aan de plaatselijke jeugd en trainers.

Walian is niet het type voetballer dat na een zwaar seizoen vier weken op het strand gaat liggen. Liever draagt hij in zijn vrije periode een steentje bij aan de maatschappij. En waar kan hij dat beter doen dan in Indonesië, het land waar zijn familie vandaan komt. In 2013 gaf hij voor het eerst clinics in Indonesië. Dat was zo’n succes dat de familie Walian besloot om deze zomer terug te keren voor een nieuwe serie.

Dit jaar op het programma: clinics (in Bandung, Jonggol, Manado), bezoeken aan ziekenhuizen, een HIV-kliniek en een school met autistische kinderen. De eerste activiteiten zijn achter de rug. ,,De clinics waren geweldig”, laat Walian weten vanuit Indonesië. ,,Er deden heel veel kinderen mee, en iedereen had zoveel plezier. Prachtig om te zien. We zijn daarna naar het Habibi ziekenhuis geweest, waar nierpatiënten worden behandeld. Dat was ook enorm indrukwekkend. Een aantal van hen hebben we gesproken en een Ajax-shirt gegeven.”

Net als vorig jaar hebben Walian en zijn familie weer de nodige Ajax-kleding meegekregen van de Ajax Foundation om uit te delen aan deze kansarme kinderen. Zo veel, dat er bij vertrek op Schiphol meteen 15 kilo overgewicht werd geconstateerd. ,,Het doel is om zo veel mogelijk mensen blij te maken", aldus Walian. ,,Als dat lukt, is deze trip geslaagd."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Familie Walian

Ezra Walian leidt de warming-up in één van de clinics. Ezra Walian leidt de warming-up in één van de clinics.
Vader Glenn Walian heeft ook een actieve rol tijdens de reis naar Indonesië. Vader Glenn Walian heeft ook een actieve rol tijdens de reis naar Indonesië.
Tussen de clinics door heeft Ezra Walian het druk met interviews voor de Indonesische media. Tussen de clinics door heeft Ezra Walian het druk met interviews voor de Indonesische media.
Ezra Walian: ,,Heel mooi om al die kinderen zo blij te zien." Ezra Walian: ,,Heel mooi om al die kinderen zo blij te zien."
Alle deelnemers ontvangen een echt Ajax-diploma, ondertekend door Frank de Boer en Ezra Walian. Alle deelnemers ontvangen een echt Ajax-diploma, ondertekend door Frank de Boer en Ezra Walian.
Tijdens de clinic in Jonggol. Tijdens de clinic in Jonggol.