Menu
Facebook-winnaars met Ajax in Glasgow

Facebook-winnaars met Ajax in Glasgow

Ajax wordt donderdag tegen Celtic door zo’n 2.400 fans in het uitvak gesteund. Ook op de hoofdtribune zitten mensen met een Ajax-hart. Onder hen Dylan Verstappen. De 18-jarige Brabander won onlangs een reis naar Celtic - Ajax via een actie op de officiële Facebookpagina van Ajax. Vanwege het bereiken van de magische grens van 2 miljoen Facebook-vrienden stelde Ajax twee stoelen in de teamvlucht en VIP-tickets voor de wedstrijd beschikbaar.

Met een gezonde ‘wedstrijdspanning’ meldden Dylan Verstappen (18) en zijn studievriend Wout Ververs (19) zich woensdagochtend in alle vroegte op Schiphol. Verstappen had zijn vriend getagd in de prijsvraag van Ajax op Facebook. Tot zijn grote geluk werd hij tot winnaar uitgeroepen. ,,Ik was op weg naar mijn wekelijkse radioprogramma op SIRIS Radio toen ik op Facebook ineens allemaal felicitaties ontving. Toen ik het vervolgens ook nog eens officieel door Ajax bevestigd kreeg, was ik natuurlijk dolblij.”

Beiden Ajax-fans studeren in Eindhoven en zijn trouwe bezoekers van de thuiswedstrijden van Ajax in de Amsterdam ArenA. Zo was het tweetal dit seizoen bij ieder Europees thuisduel present. Qua Europese uitwedstrijden stond de teller tot nu toe nog op nul. ,,En dan gelijk als eerste uitwedstrijd zo’n geheel verzorgde reis naar Celtic - Ajax. Dat is toch wel een van de mooist denkbare wedstrijden in het buitenland. Ik verwacht donderdagavond heel veel sfeer in het stadion. Het zal een unieke belevenis worden.”

Omdat hun favoriete Ajacied Riechedly Bazoer er vanwege een blessure niet bij is, kijken ze donderdagavond met extra belangstelling naar Viktor Fischer. De Deen is wat de prijswinnaar betreft een goede tweede op zijn lijst met favoriete Ajax-spelers. ,,Het zou prachtig zijn als Ajax donderdagavond wint en uiteindelijk ook nog de groepsfase overleefd. Dan kunnen we altijd zeggen: wij waren erbij!”

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst