Menu
Fair Play-prijs opnieuw voor Ajax

Fair Play-prijs opnieuw voor Ajax

Ajax is het seizoen 2013-2014 winnaar geworden van de Fair Play-prijs. Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt. Vorig seizoen ging de prijs ook al naar het team van Frank de Boer.

Frank de Boer reageerde verheugd op de uitverkiezing: ,,Ajax is nooit een schopploeg geweest en zal dat ook nooit worden. Wij moeten het ook meer van balbezit hebben dan van de fysieke duels. Wij zijn kampioen geworden en winnende teams hebben doorgaans minder overtredingen nodig. Dat bij elkaar opgeteld maakt dat het misschien geen verrassing is dat we de prijs weer hebben gekregen. Maar we zijn er wel blij mee want het is goed voor de uitstraling van de club."

Alle competitiewedstrijden van dit seizoen zijn beoordeeld op sportief en respectvol gedrag van een team. Uit deze beoordeling bleek dat Ajax afgelopen seizoen opnieuw de sportiefste ploeg was. Bij de Fair Play-prijs hoort een cheque ter waarde van € 10.000. Ajax mag deze besteden aan een sociaal maatschappelijk project. Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: ,,Sportiviteit en respect zijn kernwaarden in het betaald voetbal. Dat Ajax dit seizoen er wederom in geslaagd is om sportief en respectvol gedrag te combineren met sportief succes, valt te prijzen."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees