Menu

Familie Kanu wordt visum geweigerd

Sinds januari van dit jaar schittert Nwankwo Kanu in de Engelse competitie, maar zijn familie heeft nog nooit een wedstrijd van hem bij Arsenal van dichtbij mogen aanschouwen. De douane in Lagos verleent zijn Nigeriaanse bloedverwanten namelijk geen reisvergunning voor Engeland.

Kanu, uitgegroeid tot een held na zijn spectaculaire hattrick tegen Chelsea dit weekend, is bezorgd over de situatie. 'Mijn familie is voor mij erg belangrijk en geen van hen is tot nu toe nog in staat geweest om mij te kunnen bezoeken,' aldus de verbolgen voetballer tegen de London Evening Standard. 'Deze problemen had ik niet toen ik nog voor Inter in Italie speelde.'

Arsenal-trainer Arsene Wenger trekt de problemen van zijn spits aan: 'Ik heb Kanu aangemoedigd om zijn familie hier naar toe te brengen en ik zal alles doen om hem te helpen,' aldus de Fransman.

Overigens vormt Ajacied Christopher Kanu, zijn jongere broer, hierop de enige uitzondering. Hij heeft een visum voor Nederland en daardoor geen problemen te reizen binnen de Europese Unie.