Menu
Familie Stap neemt na 25 jaar afscheid als gastgezin

Familie Stap neemt na 25 jaar afscheid als gastgezin

Het Amsterdamse stel Wim en Wil Stap begonnen 25 jaar geleden als gastgezin voor jonge Ajacieden uit het buitenland. Een kwarteeuw later nemen ze afscheid van het gastouderschap bij Ajax.

De familie haalde in het verleden spelers als Toby Alderweireld, Steven Pienaar en Kolbeinn Sigthórsson in huis. Woensdag werd het echtpaar door Ajax in het zonnetje gezet met een gezellige boottocht.

"Dit is fantastisch. Ik had het nooit verwacht", reageerde Wil Stap verbaasd op de boottocht. Het stel kreeg van Ajax een shirt en een boek overhandigd als dank voor de goede zorgen. "Dat boek wat Ajax gemaakt heeft, echt fantastisch."

75 Ajax-spelers
In totaal heeft het gastgezin voor 75 Ajax-spelers gezorgd. "We hebben zo veel jongens met verschillende nationaliteit gekregen. Daar leer je zelf een hele hoop van. Daarnaast kan je ze zelf ook nog een hoop aanleren."

Wil Stap vindt het wel al stil in huis, nu ze gestopt zijn. "We hebben zelf ook al drie dochter, maar die zijn allemaal getrouwd en wonen niet in Amsterdam. Ik mis iets. Maar we zijn wel heel trots op alles."

Bekijk ook: Tagliafico: 'Lasse, ik mis je' | Goal of the Month

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl