Menu
Fanatieke donderdagtraining Ajacieden

Fanatieke donderdagtraining Ajacieden

De Ajacieden trainden donderdagochtend voor de laatste keer deze week. Komende zondag staat de bekerfinale tussen PEC Zwolle en FC Groningen op het programma en De Boer heeft het voor Ajax vrije weekend aangegrepen om zijn spelers een lang weekend vrij te geven.

Om 10:30 uur stonden er zeventien spelers en twee keepers klaar voor de laatste training van deze maand. Na een warming-up stond er voor de Ajax-spelers een actieve kaatsoefening op de planning. Na een rustig begin spoorde Frank de Boer zijn mannen nog eens extra aan en ging de bal in een hoog tempo rond.

De keepers begonnen met voetvolley, waarbij de bal eerst aangenomen moest worden voordat de bal over een muurtje naar de andere kant mocht worden gewipt. Vervolgens werden de sluitposten getest op reactiesnelheid. Vanaf de rand van het strafschopgebied werden de ballen onder een muurtje door ingeschoten.

Arek Milik en Niki Zimling kwamen later het veld op en trainden nog apart, beiden herstellende van blessures. Nick Viergever, die de training wel bij de groep begon, voegde zich bij Milik en Zimling om verder te gaan met loopoefeningen.

Tijdens het uitlopen werden de doeltjes klaargezet voor een partijvorm. De keepers wisselden elkaar af in het doel en speelden samen met twee verdedigers. Aan de andere kant stonden twee aanvallers, met daarachter twee kleine doeltjes. De partij werd verder uitgebreid naar drie tegen drie en later nog naar vier tegen vier. Vooral bij de laatste partij werd er fanatiek gestreden om de winst.

De mooiste goal van de dag kwam op naam van Viktor Fischer. Met een mooie stift verschalkte de Deense aanvaller de keeper in de verre hoek.

De eerstvolgende wedstrijd voor Ajax is zondag 10 mei tegen sc Cambuur. Dit is tevens het laatste thuisduel van het seizoen. Er zijn nog kaarten te koop.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kaartverkoop Ajax - Cambuur