Menu
Fanatisme tijdens de training

Fanatisme tijdens de training

In aanloop naar Ajax - NEC, de slotwedstrijd van dit succesvolle seizoen, werke Ajax donderdagochtend een korte maar fanatieke training af. De spelers stonden iets langer dan een uur op het veld. In dit uur werd het fanatisme onder andere aangewakkerd door een pionnenspel.

Siem de Jong deed, net als woensdag, weer met het grootste gedeelte van de training mee. Hij hoopt zaterdag tegen NEC het seizoen te kunnen afsluiten met speelminuten. Niklas Moisander was afwezig, de verdediger lag woensdag ziek op bed en is nog onvoldoende hersteld. Ook Lasse Schöne ontbrak, hij werd woensdag succesvol geopereerd aan zijn amandelen.

De training werd ingeleid door Björn Rekelhof. De performance coach had een gedeelte van het veld beplant met paaltjes. De spelers moesten daar doorheen slalommen, zonder een paaltje of een medespeler te raken.

Tijdens het voetbalgedeelte van de training werd er onder andere een pionnenspel gespeeld. Een team met gele hesjes nam het op tegen een team zonder hesjes. Davy Klaassen en Siem de Jong droegen een oranje hesje. Zij hadden een dubbelrol en sloten aan bij het team dat in balbezit was.

De teams konden tijdens het spel punten verdienen door eerst de bal onderling vijf keer over te spelen om vervolgens de bal tussen twee pionnen door te schieten. Het team dat het vaakst de bal tussen de pionnen schoot won. De oefening leidde tot fanatisme bij de spelers. Frank de Boer hield de score bij maar de spelers hielden er onderling een andere tussenstand op na. De winnaar moest uiteindelijk door een beslissende ronde worden bepaald. Het hesjesloze team trok aan het langste eind.

Na de training oefenden Ricardo van Rhijn, Joël Veltman en Mike van der Hoorn samen met assistent-trainer Jaap Stam op lange ballen. Stam liet zien dat hij nog over een prima traptechniek beschikt, hij zorgde dat de bal telkens keurig in de voeten belandde bij één van de verdedigers. Vrijdag staat er opnieuw een training op het programma.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst

Dennis Bergkamp zet de pionnen uit. Dennis Bergkamp zet de pionnen uit.
De spelers slalommen tussen de paaltjes. De spelers slalommen tussen de paaltjes.
Aan ballen geen gebrek. Aan ballen geen gebrek.
De spelersgroep luistert aandachtig naar Frank de Boer. De spelersgroep luistert aandachtig naar Frank de Boer.
Bojan 'scoort' tijdens het pionnenspel. Bojan 'scoort' tijdens het pionnenspel.