Menu
Fanclub Darren is 'vak 411'

Fanclub Darren is 'vak 411'

Naast de vele staaltjes prachtvoetbal van internationaal aanstormend voetbaltalent, biedt de AEGON Future Cup 2011 meer dan alleen voetbal. De voetbalattracties van de Supportersvereniging Ajax bijvoorbeeld. De fanclub van Ajax B1-speler Darren Rosheuvel genoot tussen de wedstrijden en attracties door van de zonnige omstandigheden op sportcomplex de Toekomst.

Ajax B1 heeft zich net geplaatst voor de finale van de Future Cup. Als de spelers en trainer Robin Pronk nog uithijgen en nabeschouwen, verkeren de Rosheuvels in comfortabele positie. Sommige familieleden hebben de blik even gericht op het parkeerterrein. Niet om bolides te spotten, maar puur en alleen om zoveel mogelijk zonnestralen te vangen.

,,Darren is natuurlijk top’’, vertelt zus Osira Rosheuvel met een glimlach die trots verraadt. Naast haar zus en moeder Lucinda zijn er meer familieleden meegekomen naar de Toekomst. ,,Hartstikke gezellig hier. Darren vindt het toernooi zelf ook mooi. Zondag al helemaal, toen ze na afloop van hun wedstrijd naar Ajax – Excelsior gingen en bij het afscheid van Urby Emanuelson waren.’’ De Amsterdammers volgen Darren (,,Ajax’ nummer 8!’’) op de voet. Altijd en (bijna) overal. Binnenkort wellicht zelfs in Madrid, als de B1 daar aantreedt voor een jeugdtoernooi.

,,De steun van VAK410 was gisteren ook fraai’’, vervolgt de zus, die haar broer eerder voor HFC Haarlem zag uitkomen. ,,Wij zijn zeg maar vak 411. Speciaal voor Darren.’’ En weer schalt een serie aanstekelijke lachen over de Toekomst. Van de middenvelder wordt minstens een hoofdrol verwacht in de eindstrijd tegen RSC Anderlecht. Rosheuvel: ,,Darren kan heel goed vrije trappen nemen. Dus wie weet…’’

Tekst: Ajax.nl/ Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

De Supportersvereniging Ajax en de Ajax Kids Club hebben over belangstelling niet te klagen. De Supportersvereniging Ajax en de Ajax Kids Club hebben over belangstelling niet te klagen.