Menu
Fans blij met nieuwe thuisshirt

Fans blij met nieuwe thuisshirt

Het nieuwe thuisshirt voor het komend seizoen 2012-2013 is vanaf donderdagochtend bij de Ajax Experience en bij de Official Fanshop in de Amsterdam ArenA te verkrijgen. Een groot aantal fans aarzelde niet en kocht het felbegeerde tricot direct. ,,Het is zo mooi met dat watermerk van het oude logo", was het veelgehoorde commentaar.

Rico en Mark uit Amsterdam Geuzenveld waren speciaal vroeg op gestaan om het shirt te bemachtigen. ,,Vorig jaar was ik te laat, toen was het shirt al op", verklaarde Rico (16 jaar) zijn verschijnen om klokslag negen uur bij de speciaal voor de shirtverkoop vroeger geopende Ajax Experience. ,,Dat zou mij niet nog een keer gebeuren." En ook al is het vandaag zijn verjaardag, die aankoop moest echt even gebeuren. Het verjaardagsbezoek zal vandaag dus een jarige in het nieuwe thuisshirt kunnen treffen. ,,En verder zal ik het vooral aantrekken als we bij ons in de buurt gaan voetballen." Een naam en nummer hoefde er niet op van Rico. ,,Het shirt zoals het is, vind ik mooi genoeg. Vooral dat watermerk van het oude logo vind ik bijzonder aan het shirt van dit jaar."

Het nieuwe thuisshirt is helemaal naar de zin van de 13-jarige Johan van der Kolk. Het nieuwe thuisshirt is helemaal naar de zin van de 13-jarige Johan van der Kolk.

Die mening is ook de 13-jarige Johan van der Kolk toegedaan. Voor de middenvelder uit Bennekom (bij Ede) moest er wel een naam op het shirt. ,,Die van Janssen. Hij is een goede speler en omdat ik ook middenvelder ben, wil ik zijn naam achterop." Johan is een van de honderden fans die voor het middaguur al een shirt in de Offical Fanshop in de Amsterdam ArenA aanschaften. ,,Ik spaar zelf voor een shirt door bij mijn vader op kantoor wat klusjes te doen. Dit is mijn vierde shirt op rij, alleen van het eerste jaar van AEGON mis ik het shirt. Twee jaar geleden kocht ik het keepersshirt van Maarten Stekelenburg, want ik vind keepen ook wel heel leuk."

Net als de fans uit Geuzeveld verwacht ook Johan dat er dit seizoen weer te juichen valt in Amsterdam. ,,Ja, Ajax wordt natuurlijk weer eerste", is de unanieme mening van de supporters, die deze ochtend hun nieuwste Ajax-attribuut aanschaften.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De wanden in de Fanshop zien er strak en mooi uit met de nieuwe shirts. De wanden in de Fanshop zien er strak en mooi uit met de nieuwe shirts.
Strakke aankleding in de Fanshop. Strakke aankleding in de Fanshop.
Eriksen is een veelgevraagde naam achterop het shirt bij de bedrukkers. Eriksen is een veelgevraagde naam achterop het shirt bij de bedrukkers.