Menu
Fans door adidas verrast in Experience

Fans door adidas verrast in Experience

Met twee prachtige acties heeft shirtsponsor adidas in de Ajax Experience op het Rembrandtplein donderdagmiddag tientallen Ajax-fans verrast. Elf superspeurders die in de nacht van dinsdag op woensdag stickers op de abri’s vonden, wonnen een meet en greet met vijf spelers. En dan waren er nog fans die bij het kopen van een shirt werden verrast.

Xiang was een van de elf winnaars van de stickeractie. Hij woont achter de Dam en las op ajax.nl van de adidas-actie en besloot een gok te wagen. ,,Ik heb er eigenlijk niet eens heel veel moeite voor hoeven doen. Ik las het op de site en volgde de hints op twitter. Daarna ging ik naar het Leidseplein en was daar net drie anderen voor. Maar ik hoorde hier al van jongens die om vijf uur de trein naar Amsterdam hadden gepakt. Dit zijn mooie acties; doen ze goed bij adidas”, vindt Xiang die zijn grootste favoriet Jan Vertonghen node zal missen in de ArenA. Nadat de elf winnaars van de stickeractie een ronde door de Experience hadden gemaakt, voegden zij zich in het stadion aldaar bij andere winnaars.

Alle winnaars van de adidas-actie bijeen met de zeven Ajacieden. Alle winnaars van de adidas-actie bijeen met de zeven Ajacieden.

Maar die winnaars wisten toen ze de Experience binnen gingen nog helemaal niet dat ze bij een actie betrokken zouden worden. De jonge Denny (kopfoto) was de shop binnengekomen om, zoals de laatste vier jaar voor hem gebruikelijk is, samen met zijn moeder een thuisshirt te kopen; het uitshirt had hij al voor zijn verjaardag gehad. Toen hij het shirtje op aanraden van de verkopers nog even ging passen en hij zijn nieuwste aanwinst net aanhad, vloog opeens de spiegelwand van het ‘pashokje’ open en stond hij vol in de spotlights én oog in oog met Kolbeinn Sigthórsson, Siem de Jong, Vurnon Anita, Jasper Cillessen, Daley Blind en de Ajax-vrouwen Leonne Stentler en Babiche Roof. De jonge fan was compleet verbouwereerd, kon aanvankelijk geen woord uitbrengen, maar ontdooide opvallend snel. Nadat hij tussen zijn helden in was gaan zitten, maakte hij vanaf de andere kant van de wand mee wat adidas voor mooie campagne had bedacht. Zo zag de eerste verraste fan dat nog een tiental jongens zich een hoedje schrikken toen de wand open ging, maar blij werden verrast door de Ajacieden.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voor de Ajax-vrouwen Leonne Stentler en Babiche Roof was het hun eerste optreden als Ajacied. Voor de Ajax-vrouwen Leonne Stentler en Babiche Roof was het hun eerste optreden als Ajacied.
Siem de Jong stelt zich voor aan de Ajax-vrouwen Leonne Stentler en Babiche Roof. Siem de Jong stelt zich voor aan de Ajax-vrouwen Leonne Stentler en Babiche Roof.
Stickerspeurder Xiang (l) wacht geduldig op Siem de Jong. Stickerspeurder Xiang (l) wacht geduldig op Siem de Jong.
Even voetballen met Cillessen, Blind en Sigthorsson in de Experience. Even voetballen met Cillessen, Blind en Sigthorsson in de Experience.
Ook de handtekening van Jasper Cillessen was gewild. Ook de handtekening van Jasper Cillessen was gewild.