Menu
Fans en spelers klaar voor Klassieker

Fans en spelers klaar voor Klassieker

Het was een mooi gezicht zaterdagochtend in de Amsterdam ArenA. Iets na half twaalf verzamelden de achttien selectiespelers van Ajax zich aan de zuidkant van het veld. Ze richtten zich naar de goedgevulde tribunes en bedankten de massaal opgekomen fans voor hun steun.

Het betrof echter geen wedstrijd, maar de laatste training voor de Klassieker. Voor fans en spelers was het een generale repetitie. Zondag moet alles kloppen; met samenspel binnen en buiten de lijnen zal Feyenoord moeten worden verslagen.

Het is de laatste jaren traditie geworden. De laatste training voor de Klassieker is openbaar. Niet alleen als Ajax naar De Kuip moet voor de Klassieker waar al jaren geen fans van de uitspelende club bij aanwezig mogen zijn. Maar dus ook als een dag later de ArenA met rond de vijftigduizend Ajax-supporters zal zijn gevuld. Sommige fanatieke fans lieten via de Ajax Facebookpagina weten dat zij op zaterdag met liefde 2,5 uur heen en 2,5 uur terug reisden om bij de unieke oefensessie aanwezig te kunnen zijn.

Ongeveer drieduizend fans steunden Ajax op weg naar Klassieker. Ongeveer drieduizend fans steunden Ajax op weg naar Klassieker.

Zij zagen onder meer Bojan Krkic die zich opmaakt voor zijn vierde klassieke wedstrijd nadat hij met Barcelona al eens tegen Real Madrid speelde, in Milaan de stadsderby tussen AC en Inter beleefde en in Rome de clash tussen AS en Lazio van nabij meemaakte. Zij zagen Daley Blind, die zondag zijn honderdste officiële wedstrijd in Ajax 1 kan spelen en daarmee als 150ste Ajacied toetreedt tot de Club van 100.

Maar zij zagen ook dingen niet. Wie zal Siem de Jong vervangen? Zal het Lasse Schöne zijn, die met Christian Poulsen en Christian Eriksen het middenveld Deens laat kleuren. Of mag de eveneens Deense Lucas Andersen zich melden? Of wordt het toch Thulani Serero, die Ajax van Zuid-Afrikaanse invloeden zal voorzien? Of heeft De Boer nog ander scenario in het hoofd? Zaterdag werd niemand iets wijzer. Tot zondagochtend kwart over elf is het afwachten. Dan maakt Frank de Boer zijn basiselftal wereldkundig. En vanaf half één zal Ajax er alles aan doen om de zure nederlaag van vorige week bij AZ weg te spoelen met een prachtige zege in de mooiste wedstrijd die de Eredivisie rijk is.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

De Ajacieden komen al klappend voor hun fans het veld op. De Ajacieden komen al klappend voor hun fans het veld op.
Assistent-trainer Jaap Stam dolt met Kolbeinn Sigthórsson. Assistent-trainer Jaap Stam dolt met Kolbeinn Sigthórsson.
Gedreven moedigen de fans hun helden aan. Gedreven moedigen de fans hun helden aan.
Kenneth Vermeer plukt een bal uit de lucht. Kenneth Vermeer plukt een bal uit de lucht.
Jasper Cillessen heeft de bal klem. Jasper Cillessen heeft de bal klem.
Frank de Boer weet wie Siem de Jong gaat vervangen. De wereld weet het morgen. Frank de Boer weet wie Siem de Jong gaat vervangen. De wereld weet het morgen.