Menu
Fans geven Ajax 'boost' voor zondag

Fans geven Ajax 'boost' voor zondag

De training van de Ajacieden in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Twente was donderdag open voor supporters. De open trainingsdag was verplaatst van dinsdag naar donderdag en ook nu kwamen vele supporters op die oefensessie af.

Aanvankelijk zou de open training dinsdag plaatshebben, maar omdat de spelers toen naar Aalsmeer gingen voor een alternatieve training in het beachvolleycentrum, verschoof de openbare sessie naar donderdag. Ook Niels en Jochem uit Brabant (zie foto boven) waren van de partij. Niels is verwoed fan en nu hij met zijn ouders een midweekje in de buurt vertoefde, kon de training worden bezocht. Niels woont in de buurt van Nijmegen, maar om fan te worden van NEC als je vader je al met het Ajax-virus heeft aangestoken, is schier ondenkbaar. De jonge fans hadden zich een prima positie verworven om de training te bekijken.

De geblesseerde Nicolai Boilesen is geliefd bij de supporters. De geblesseerde Nicolai Boilesen is geliefd bij de supporters.

Niels en zijn broertje Jochem moesten wel even geduld hebben voordat ze de Ajacieden zagen, want vijftien spelers begonnen hun training op het kleurrijke multifunctionele veld. Na een half uur stapten ze over naar het veld waar zich ondertussen honderden supporters hadden verzameld om de spelers een steun in de rug te geven richting FC Twente.

Daar kregen zij op het veld een pittige training voorgeschoteld. De focus is volledig gericht op FC Twente waartegen Ajax zondag speelt. En als bij eigen winst de ontwikkelingen bij Feyenoord - AZ gunstig zijn (gelijkspel), zou de ploeg van trainer Frank de Boer daar al kampioen kunnen worden.

Een andere prijs kan een Ajax-team donderdagavond al in de wacht slepen. Dan speelt Jong Ajax de bekerfinale tegen Jong Utrecht.

Tekst en foto's: Ajax.nl

De warming-up was dit keer op het nieuwe trainingsveld. De warming-up was dit keer op het nieuwe trainingsveld.
André Ooijer juicht als hij de trap heeft bedwongen. AndrĂ© Ooijer juicht als hij de trap heeft bedwongen.
Christian Eriksen loopt voorop. Christian Eriksen loopt voorop.
Felle strijd op de training met onder andere Siem de Jong. Felle strijd op de training met onder andere Siem de Jong.
Kenneth Vermeer plukt een schot uit de lucht. Kenneth Vermeer plukt een schot uit de lucht.
Dmitry Bulykin krijgt de felicitaties van Dennis Bergkamp na een goal. Dmitry Bulykin krijgt de felicitaties van Dennis Bergkamp na een goal.
Immens populair in Amsterdam en verre omstreken: Theo Janssen. Immens populair in Amsterdam en verre omstreken: Theo Janssen.