Menu
Fans steunen Ajax richting Klassieker

Fans steunen Ajax richting Klassieker

Ruim achthonderd Ajax-supporters steunden Ajax zaterdag in aanloop naar de Klassieker. Zoals wel vaker was de training daags voor de uitwedstrijd tegen Feyenoord open voor het publiek. De Ajax-fans lieten met vlaggen en luid gezang hun steun aan Frank de Boer en zijn team blijken.

Zoals bekend zijn sinds enkele jaren de uitsupporters niet aanwezig bij de wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Daarom opent Ajax een dag voor de uitwedstrijd altijd zijn deuren om de fans de mogelijkheid te geven om steun te kunnen betuigen aan het team. Zaterdag kwamen ruim achthonderd supporters af op de open training in het stadion. Tijdens de warming-up met conditie- en hersteltrainer Björn Rekelhof werd iedere speler luidkeels toegezongen door de fans. ,,Toby Alderweireld, oh oh oh oh oh!’’, galmde het door het stadion. De verdediger staakte zijn oefening en klapte in zijn handen. Ook Frank de Boer liet zijn waardering meerdere malen blijken aan de supporters.

Het team van De Boer kreeg een uitgebreide oefensessie voorgeschoteld. De Ajacieden speelden onder meer rondo’s, partijen en werkten af op doel. Na afloop van de training bedankten de spelers de fans opnieuw vlak voor het drukbezette supportersvak. Met fakkels, luid gejuich en zang kregen de spelers enorm veel steun daags voor de Klassieker in Rotterdam.

Feyenoord - Ajax begint zondag om 12:30 uur in Stadion Feijenoord.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Ajacieden kregen een warm onthaal in de Amsterdam ArenA. De Ajacieden kregen een warm onthaal in de Amsterdam ArenA.
De oefensessie startte met een warming-up onder leiding van Björn Rekelhof. De oefensessie startte met een warming-up onder leiding van Björn Rekelhof.
De spelers werden luid toegezongen door de fans. De spelers werden luid toegezongen door de fans.
Ruim achthonderd supporters kwamen af op de open training. Ruim achthonderd supporters kwamen af op de open training.
De training eindigde met een partijvorm. De training eindigde met een partijvorm.
De Klassieker begint zondag om 12:30 uur in Stadion Feijenoord. De Klassieker begint zondag om 12:30 uur in Stadion Feijenoord.