Menu
Fans steunen Ajax richting Klassieker

Fans steunen Ajax richting Klassieker

Ruim 1.200 supporters hebben Ajax zaterdag succes gewenst voor de wedstrijd tegen Feyenoord. Daags voor de Klassieker in De Kuip zagen de fans onder meer Joël Veltman (20) in actie. De verdediger van Jong Ajax behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie. Naast de Ajax-fans waren ook voormalig Arsenal-speler Patrick Vieira en de Servische bondscoach bij de training in de ArenA aanwezig.

Met vlaggen en gezang werd Ajax zaterdagochtend opgezweept voor de Klassieker. Zoals bekend zijn er bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord sinds een aantal jaren geen uitsupporters aanwezig. Om die reden waren de fans daags voor de Klassieker speciaal naar de ArenA gekomen om de laatste training te zien.

Patrick Vieira was ook in de ArenA aanwezig. De 35-jarige Fransman is momenteel op bezoek bij Dennis Bergkamp en nam zodoende een kijkje bij de oefensessie van Ajax. De voormalig speler van onder meer Arsenal en Inter sprak ook met Frank de Boer. Naast de 107-voudig Frans international had de coach van Ajax ook een gesprek met de Servische bondscoach. Radovan Curcic is in Nederland om Miralem Sulejmani aan het werk te zien.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Patrick Vieira groet zijn voormalig teamgenoot Dennis Bergkamp. Patrick Vieira groet zijn voormalig teamgenoot Dennis Bergkamp.
Er waren 1.200 fans bij de laatste training op weg naar de Klassieker. Er waren 1.200 fans bij de laatste training op weg naar de Klassieker.
Joël Veltman (links) behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie. Joël Veltman (links) behoort voor het eerst tot de wedstrijdselectie.
De Servische bondscoach Radovan Curcic (tweede van rechts) was ook bij de training. De Servische bondscoach Radovan Curcic (tweede van rechts) was ook bij de training.
Patrick Vieira in gesprek met Frank de Boer. Patrick Vieira in gesprek met Frank de Boer.
De Ajacieden bedanken de fans. Zondag moet het gebeuren tegen Feyenoord! De Ajacieden bedanken de fans. Zondag moet het gebeuren tegen Feyenoord!