Menu
Fans steunen Ajax richting PSV

Fans steunen Ajax richting PSV

Ruim vijfhonderd supporters staken de Ajacieden zaterdagochtend in de Amsterdam ArenA een hart onder de riem richting de topper tegen PSV. Een mooie voorbode voor de sfeer die hopelijk zondagmiddag in het stadion zal hangen om Ajax anderhalf uur lang te steunen in de belangrijke competitiewedstrijd.

In een fantastische sfeer trainden de Ajacieden zaterdagochtend voor de laatste keer voor de topper tegen PSV. Gesteund door ruim vijfhonderd supporters, die zich flink lieten horen, kregen de spelers nóg meer het besef hoe belangrijk de wedstrijd van zondag is. Voor Ajax én zeker voor de supporters. Men wil afstand scheppen tussen de nummer 4 van de Eredivisie en aan blijven haken bij koploper AZ, dat morgen in Alkmaar RKC Waalwijk treft.

De spelers genieten zichtbaar van de aanmoedigingen van de fans. De spelers genieten zichtbaar van de aanmoedigingen van de fans.

Het is de laatste jaren traditie dat bij de duels tegen Feyenoord de laatste training voor de Klassieker bezocht wordt door de fans. Mede doordat die wedstrijd zelf niet door de fans bezocht mag worden. Dat is tegen PSV gelukkig niet het geval, die wedstrijd is stijf uitverkocht. Ruim vijftigduizend man zullen zich melden in de ArenA om anderhalf uur lang Ajax naar de overwinning te juichen. Wie herinnert zich niet het duel met FC Twente van vorig seizoen waarin Ajax de titelstrijd op de laatste speeldag definitief in eigen voordeel besliste door de 3-1 zege.

Toen is gebleken wat hartstochtelijk aanmoedigen kan doen met een team. Vanmorgen was er een voorproefje. Die sfeer smaakte al naar meer. De Ajacieden lieten die fans al zien wat ze in hun mars hebben. Vooral Christian Eriksen joeg een aantal ballen op onnavolgbare wijze in de kruising. Alle fans, die er vandaag waren en die ontbraken, hopen dat de jonge Deen dat zondag voor volle tribunes kan herhalen.

Ook de Ajacieden zelf vonden het een mooie ochtend: ,,Ze vinden het hartstikke leuk als de fans ze op deze manieren ondersteunen", weet teambegeleider Herman Pinkster.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ook Boerrigter, Van der Wiel en Janssen, die alle drie tegen PSV ontbreken, waren er bij. Ook Boerrigter, Van der Wiel en Janssen, die alle drie tegen PSV ontbreken, waren er bij.
Mooie sfeer in de ArenA. Mooie sfeer in de ArenA.

Lorenzo Ebecilio is weer fit om aan te sluiten bij de selectie. Lorenzo Ebecilio is weer fit om aan te sluiten bij de selectie.
Jan Vertonghen ziet Daley Blind aankomen. Jan Vertonghen ziet Daley Blind aankomen.
Frank de Boer bedankt de fans voor hun steun. Frank de Boer bedankt de fans voor hun steun.