Menu

Fans trotseren herfstweer

De vele fans die vanwege de herfstvakantie in de gelegenheid waren de training van Ajax te bezoeken, kregen waar voor hun tijd. De spelers die dinsdag een prima prestatie leverden door Maccabi Tel-Aviv kansloos te laten, trainden lang door.

Het was eigenlijk een training zoals alle andere na een wedstrijd. Met dit verschil dat er met goed fatsoen gelachen kon worden. Want met de manier waarop de Israëlische ploeg werd geklopt, kan iedereen verder. ,,We moeten niet denken dat een ploeg uit Israël minder is. Het zal lastig worden om hun hechte defensie uit elkaar te spelen", waarschuwde Koeman een dag voor het duel. Maar het bleek minder moeilijk dan gedacht en het verschil tussen beide ploegen werd ook nog eens uitgedrukt in drie treffers. Dat was misschien nog wat aan de magere kant, maar voor een ploeg die dit Europese toernooi nog helemaal niet had gescoord, was het zeker niet slecht.

Dat de fans daar ook zo over dachten, bleek in het stadion al, maar werd ook deze woensdagochtend langs het trainingsveld duidelijk. De mensen trotseerden het echte herfstweer, namen dubbel geslagen paraplu's op de koop toe en stonden geduldig te wachten tot hun helden uitgetraind waren om handtekeningen te scoren.

Daar moesten ze dus wel even op wachten, want hoewel de basisspelers van dinsdag genoegen konden nemen met een uitlooptraining en wat rek- en strekoefeningen, moesten de niet-ingezette reserves en andere selectieleden wel flink aan de bak.

Mauro Rosales moest die training echter nog aan zich voorbij laten gaan. De Argentijn was wel op het veld en kreeg ook een stevige aanpak, maar de rechtsbuiten was vooral de fysieke belasting aan het opvoeren zodat hij er snel weer tegenaan kan. De enige die niet bij de groep was, was Tomás Galásek. Hij werkt buiten de groep om hard aan zijn herstel.