Menu
Fans vermaken zich opperbest

Fans vermaken zich opperbest

De Ajacieden belegden dinsdag een open training op sportcomplex de Toekomst. Op het hoofdveld werkten de spelers van trainer Frank de Boer zich bijna twee uur lang in het zweet. De Ajax-supporters rondom het speelveld vermaakten zich opperbest.

Zowaar weer een zonnige training voor de Ajacieden. Na de terugkomst vanuit Duitsland hadden de Amsterdamse grassprieten over vocht geen klagen. De weergoden waren de Ajacieden op en rondom het trainingsveld dinsdag goed gezind. Er scheen zowaar een waterig zonnetje over het sportcomplex, waarop maandag ook Ajax A1 aan de voorbereiding begon.

Wat viel op bij de Ajax-training? Jan Vertonghen lijkt weer vrijwel hersteld van zijn lichte blessure. De Belgische verdediger trainde weer volop mee met de groep. Vertonghen tekende voor de mooiste treffer van de training: een snoeihard afstandsschot in de kruising. Uit voorzorg wordt de Belg nog wel gespaard voor de oefenwedstrijd tegen Brøndby IF. Kolbeinn Sigthórsson bewees zich bij een afrondingsoefening als een kopsterke en in elk geval scherpe spits. Ook met de kopkracht van verdediger Daley Blind is weinig mis. De vrijetrappen en corners van Theo Janssen zijn inmiddels een heuse attractie in Amsterdam en omstreken. Toen de middenvelder richting cornervlag vertrok voor een serie corners verzamelde een klein legertje amateurfotografen zich in de hoek van het veld om Janssen van heel dichtbij aan het werk te zien.

Derk Boerrigter werkte met fysiotherapeut Frank van Deursen aan zijn herstel. Derk Boerrigter werkte met fysiotherapeut Frank van Deursen aan zijn herstel.

Derk Boerrigter bleef buiten het zicht van de fans. De aanwinst vervulde zijn revaliderende trainingsarbeid in stilte en afzondering; op het veld waarop de selectie gebruikelijk traint. De linksbuiten werkt hard aan zijn herstel en werd daarin dinsdag bijgestaan door fysiotherapeut Frank van Deursen. De fysio schotelde de speler onder meer een parcours met en zonder bal voor. Gepassioneerd – met handgeklap en verbale aanmoedigingen – werd Boerrigter gesteund door Van Deursen. Het tafereel deed zowaar even terugdenken aan de jaren waarin Ajax-icoon Bobby Haarms de hersteltrainingen (met minstens zoveel bezieling) verzorgde. Ook de aanvaller liet veel zweetdruppels achter op het vers gemaaide trainingsveld.

Ajax bereidt zich voor op de vriendschappelijke ontmoeting met Brøndby IF. De Ajacieden treden woensdagavond om 18:30 uur aan in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Uiteraard doen Ajax.nl en Ajax TV verslag van deze trip naar Denemarken. Zondag spelen de Amsterdammers hun eerste oefenduel voor eigen publiek. In de Amsterdam ArenA is de Argentijnse topclub Independiente de tegenstander. Voor de wedstrijd, die om 14:30 uur begint, zijn nog kaarten beschikbaar.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Koop hier direct je kaarten voor Ajax - Independiente

Fraai uitzicht over de Ajax-training vanaf de Bob Haarms-tribune. Fraai uitzicht over de Ajax-training vanaf de Bob Haarms-tribune.
Jan Vertonghen wordt opgejaagd door zijn landgenoot Toby Alderweireld. Jan Vertonghen wordt opgejaagd door zijn landgenoot Toby Alderweireld.
Trainer Frank de Boer legt uit wat hij van zijn Ajacieden verwacht. Trainer Frank de Boer legt uit wat hij van zijn Ajacieden verwacht.
Bruno Silva trainde deels met de groep mee en deels apart met fysio Pim van Dord. Bruno Silva trainde deels met de groep mee en deels apart met fysio Pim van Dord.
Jan-Arie van der Heijden en Miralem Sulejmani loeren en jagen op de bal. Jan-Arie van der Heijden en Miralem Sulejmani loeren en jagen op de bal.
Camera's en ogen zijn gericht op de keepers én keeperstrainer Carlo l'Ami. Camera's en ogen zijn gericht op de keepers én keeperstrainer Carlo l'Ami.
De deelnemers aan de Ajax Camps en Clinics keerden tijdens de Ajax-training terug naar hun oefenveld. De deelnemers aan de Ajax Camps en Clinics keerden tijdens de Ajax-training terug naar hun oefenveld.