Menu
‘Fantastisch om weer op het veld te staan'

‘Fantastisch om weer op het veld te staan'

Een overwinning, vijf treffers, twee rentrees van spelers die bijna het hele afgelopen seizoen misten vanwege blessures en een goed debuut van nieuwkomer Dario Cvitanich: de eerste wedstrijd onder leiding van Marco van Basten mag de boeken in als geslaagd.

Laurent Delorge speelde een goede wedstrijd en had geen last van zijn achillespees

Geen grote overwinning, maar na afloop waren er in Noordwijk veel vrolijke gezichten te zien. Vooral bij de spelers die na een lange periode van blessureleed weer eens deel uitmaakten van het elftal. Gregory van der Wiel bijvoorbeeld. Hij kampte maanden lang met een knieblessure, maar is nu weer helemaal terug. ,,Het voelde fantastisch om weer op het veld te staan”, zei de verdediger, die de eerste helft speelde. ,,Ik was bijna vergeten hoe het was om een wedstrijd te spelen. Maar het ging goed: ik kon voluit gaan en had nergens last van.” Ook Laurent Delorge was duidelijk opgetogen. ,,Ik ben heel erg blij dat ik deze week meteen met de groep aan de voorbereiding ben begonnen”, zei de Belg, die vorig seizoen vanwege een achillespeesblessure nauwelijks in actie kwam. ,,Nu is het belangrijk dat ik geen terugslag krijg en aan mijn wedstrijdritme kan werken. Maar ik ben zeer tevreden over hoe het vandaag ging.”

Ook de debutant Dario Cvitanich kon terugkijken op een geslaagde middag. De uit Argentinië afkomstige spits kwam de tweede helft in actie en was een paar keer dicht bij een doelpunt. ,,Het ging redelijk goed”, aldus de aanvaller. ,,Dit soort wedstrijden is heel handig om ingespeeld te raken op elkaar. En het is belangrijk dat we gewonnen hebben.” Marco van Basten, die zijn debuut maakte als coach van Ajax, vond dat de nieuwe aanwinst het goed deed. ,,Hij oogt heel beweeglijk en fit”, aldus de hoofdcoach, die de prestatie van zijn team redelijk vond. ,,Het combinatiespel was goed, maar in de tweede helft werd het allemaal iets minder. Ook de verdediging was een paar keer kwetsbaar.” Maar de trainer en zijn staf reizen maandag met een positief gevoel af naar het trainingskamp in De Lutte. ,,Over de hele eerste week met de groep ben ik zeer te spreken. Alle spelers gaan ook mee naar De Lutte. We willen iedereen de kans geven om zich in de kijker te spelen.”