Menu
Fanverslag van prijswinnares Roxy

Fanverslag van prijswinnares Roxy

Veel Ajax-fans stuurden de afgelopen week via de website, de officiële Ajax Facebook en Ajax Twitter hun leukste juichfoto op voor de ‘Juichen voor Ajax’-actie. Roxy Watson was een van de winnaars en mocht afgelopen woensdag bij de Champions League-wedstrijd Ajax - Manchester City als Facebook Reporter meelopen op de perstribune.

Roxy Watson was een van de winnaars van de ‘Juichen voor Ajax’-actie en mocht zodoende een dag meelopen met de Ajax-redactie bij de Champions League-wedstrijd Ajax - Manchester City. Roxy, die graag columns schrijft in haar vrije tijd, bekeek de wedstrijd vanaf de perstribune, bezocht na afloop de persconferentie met Frank de Boer en Manchester City-trainer Roberto Mancini. Speciaal voor deze wedstrijd schreef de Facebook Reporter een column.

Lees hier de bijdrage van Roxy:

'Ajax regelt voor haar fans geregeld leuke acties als tickets voor wedstrijden, meet and greets en unieke kijkjes achter de schermen. Ik werd door de redactie van Ajax uitgenodigd om ze bij te staan tijdens de wedstrijd tegen Manchester City. En daar zeg je als Ajacied natuurlijk geen nee tegen!

Vanaf de perstribune worden volgers door Ajax zeer actief op de hoogte gehouden van de wedstrijdgebeurtenissen. Op alles wordt gelet zodat supporters die de wedstrijd niet kunnen zien niets van de wedstrijd hoeven te missen. Ajax houdt iedereen op de hoogte.

Tijdens een wedstrijd als deze, is het natuurlijk geweldig om bij Ajax op de tribune te zitten en bij een persconferentie aanwezig te zijn waar je na afloop een terecht tevreden Frank de Boer hoort spreken.

Onderweg naar de ArenA ben je bang voor een nederlaag, hoop je op winst en moet er voor je gevoel een gelijkspel mogelijk zijn. Een cruciale wedstrijd voor beide teams, waar veel over gepraat en geschreven werd. De Boer zei voorafgaand aan de wedstrijd dat hij geloofde dat het mogelijk was om te winnen. Alles kan, maar kan het ook tegen dit team? Deze wedstrijd? Deze avond?

Het eerste kwartier is het balbezit voor Ajax en hoewel de goal van Nasri valt, blijf je door het spel van Ajax geloven in een mogelijkheid. De Jong herstelde met de 1-1 de hoop, Moisander deed daar een scheutje bij en Eriksen maakte het compleet. Met telepathische gaven zou je alle Ajacieden horen denken: ‘Dit kan niet meer misgaan toch?’

Het uitvak had net zo goed een foto kunnen zijn waar we naar kijken. De City-fans verroeren geen vin, ze lijken verlamd door verbazing. En begrijpelijk, Ajax overheerst in balbezit, het maken van goals en dominantie.

Fel bekritiseerde spelers bewezen met hun spel het ongelijk van critici. En deze (op de persconferentie genoemde) tieners lieten het gezamenlijk in een sfeervol ArenA zien. Hun trainer had gelijk: met dit team is het mogelijk.

Een jonge ploeg die tegen Manchester City toonde dat Ajax met hun filosofie punten binnen kan halen. Een jong team waar we trots op mogen zijn, ook als het even wat minder gaat. Ajax zal (uiteindelijk) met 'de Toekomst' zegevieren. En bovendien doen we nog steeds volop mee in het kampioenenbal!'

Tekst: Roxy Watson
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees


Wil jij ook mooie prijzen winnen? Volg Ajax dan op Facebook en Twitter!

Volg Ajax op Twitter

Volg Ajax op Facebook