Menu
Fanweekend weer geslaagd

Fanweekend weer geslaagd

Het Ajax Fanweekend is weer ten einde nu de laatste gasten deze maandagochtend hebben uitgecheckt. Het was net als vorig jaar een geslaagd evenement, al was het voor De Eemhof natuurlijk jammer dat de selectie van Ajax 1 niet op het vakantiepark aanwezig kon zijn.


Vorig jaar begon het Fanweekend met de vertoning van de wedstrijd Heerenveen - Ajax op het grote scherm en dit jaar eindigden de drie Ajax-dagen met het kijken naar NAC Breda - Ajax. Beide keren moesten de fans genoegen nemen met een gelijkspel. Maar daarmee houdt de vergelijking wel op. Dit jaar zag het programma er tijdens het weekend zelf namelijk heel anders uit. Zo mochten de fans op zaterdag georganiseerd naar de Amsterdam ArenA om een training bij te wonen van de Ajacieden in voorbereiding op het uitduel met NAC. Daarover waren de gasten zeer enthousiast, al zorgde het van te voren wel voor de nodige hoofdbrekens bij de organisatie.

,,Het was wel jammer dat we Ajax 1 dit jaar niet op ons park hadden", geeft Frank Spooren van Center Parcs toe. ,,Dat heeft wel wat geannuleerde boekingen tot gevolg gehad. Maar verder was het een prima evenement. Wat Center Parcs betreft, doen we dit volgend jaar ook weer, want het staat de overige gasten niet in de weg. Maar de bal ligt bij Ajax. Zij bepalen of het wel of geen vervolg krijgt."

De clinics werden op zaterdag door de Ajax Vrouwen begeleid (Ajax Kids Tour) en op zondag nam Jong Ajax de honneurs waar. ,,Zij deden dat echt heel erg leuk", sprak Spooren tevreden. ,,Hun trainer Fons Groenendijk was ook positief verrast over zijn spelers zei hij tegen mij."

En ook het ontbijt met de Ajax Vrouwen was op zondagochtend een gezellig onderdeel van het programma. De speelsters schoven aan bij de fans en de gesprekken gingen al snel over voetbal, voeding plus koetjes en kalfjes.

Kortom; een prima uitje voor de Ajax-fan, die nu alleen nog hoopt op zo'n mooi seizoenseinde als vorig jaar. Dus mét de kampioensschaal in de ArenA!

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Nauwelijks ingecheckt konden de fans al aan de speurtocht meedoen. Nauwelijks ingecheckt konden de fans al aan de speurtocht meedoen.
In een lange stoet vertrokken de bussen naar de ArenA. In een lange stoet vertrokken de bussen naar de ArenA.
Ook voor de weekendgangers met een beperking waren prima plaatsen geregeld bij de training. Ook voor de weekendgangers met een beperking waren prima plaatsen geregeld bij de training.
Zaterdag kon het: op de foto met je grote favoriet. Zoals bijvoorbeeld Ricardo Kishna. Zaterdag kon het: op de foto met je grote favoriet. Zoals bijvoorbeeld Ricardo Kishna.
Dringen geblazen voor de krabbel van Ricardo van Rhijn. Dringen geblazen voor de krabbel van Ricardo van Rhijn.
Beurtelings liepen alle Ajacieden langs voor een foto en een handtekening. Beurtelings liepen alle Ajacieden langs voor een foto en een handtekening.
Hopelijk kan het rugnummer binnenkort worden opgewaardeerd naar 33! Hopelijk kan het rugnummer binnenkort worden opgewaardeerd naar 33!
Claudia  van den Heiligenberg en Kelly Zeeman bakken een eitje. Claudia van den Heiligenberg en Kelly Zeeman bakken een eitje.
Desiree van Lunteren helpt nieuwkomer Suzanne Marees bij het samenstellen van het ontbijt. Desiree van Lunteren helpt nieuwkomer Suzanne Marees bij het samenstellen van het ontbijt.
De Jong Ajacieden bleken tot verrassing van velen uitstekende clinic-begeleiders. De Jong Ajacieden bleken tot verrassing van velen uitstekende clinic-begeleiders.
Branco van den Boomen legt geduldig uit wat de kleine mannen moeten doen. Branco van den Boomen legt geduldig uit wat de kleine mannen moeten doen.
De sfeer zat er goed in bij het kijken naar de wedstrijd... De sfeer zat er goed in bij het kijken naar de wedstrijd...
...maar helaas won Ajax, net als vorig jaar tijdens het Fanweekend, niet. ...maar helaas won Ajax, net als vorig jaar tijdens het Fanweekend, niet.