Menu

Favoriet Ajax arriveert in Graz

Ajax landde na een vlucht die zo'n anderhalf uur in beslag nam, op de kleine internationale luchthaven van Graz. Al op de landingsbaan wachtte een groepje Oostenrijkse journalisten de Amsterdamse helden op. Want Ajax is de grote favoriet voor de voorronde Champions League van morgenavond tegen Grazer AK. Dat vindt Rafael van der Vaart niet meer dan een terechte constatering.

Iets na half elf koos de Fokker 70 het luchtruim. De meeste spelers kozen er voor alleen te zitten of in ieder geval een stoel tussenruimte te laten. Maar dat was aan een drietal niet besteed. Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Victor Sikora vonden het veel gezelliger om met z’n drietjes naast elkaar te kruipen.

Van der Vaart liet af en toe van zich horen als hij luid niezend zijn aanwezigheid kenbaar maakte. ,,Ik ben wat verkouden, ja. Komt natuurlijk door het weer, hooikoorts en airco´s. Dan krijg je dat", aldus de nummer 10 van Ajax, die als eerste zijn tas van de band kon halen. ,,Dat heb ik effe geregeld", knipoogde Van der Vaart die zich over de wedstrijd van morgenavond niet al te veel zorgen maakt.

,,Eitje toch?'', grijnsde Van der Vaart. Maar de 1-5 overwinning van Grazer AK in Tirana betekent toch wel wat? ,,Ja, dat houdt ons wel scherp", aldus de aanvoerder. Dat hij, nu Litmanen geblesseerd thuis is gebleven, de band om zijn arm moet schuiven, maakt hem niet zo gek veel uit. ,,Het is niet zo dat ik mij daardoor anders ga gedragen of dat ik nu met andere dingen bezig moet zijn. Het legt geen extra druk op mijn schouders. Daar ben ik gewoon te nuchter voor."

Bij de voorspelling van de uitslag was Van der Vaart toch wat voorzichtiger. ,,We moeten in elk geval scoren. Dus wat dacht je van 0-1?"