Menu
FC Groningen - Ajax afgelast vanwege brand op tribunes

FC Groningen - Ajax afgelast vanwege brand op tribunes

FC Groningen - Ajax is afgelast vanwege brand op de tribunes. Dat is om 15.48 uur meegedeeld aan het publiek in de Euroborg. De wedstrijd wordt op een nader te bepalen datum ingehaald.

Vlak voor aanvang ontstonden er op de tribunes diverse brandjes nadat lange papieren slingers vlam hadden gevat. Toeschouwers vluchtten het veld op en de spelers trokken zich terug in de catacomben van het stadion. Na ruim een uur van overleg werd besloten het duel af te gelasten. ,,De clubartsen vonden het voor de spelers onverantwoord nog te gaan spelen", sprak Groningen-trainer Ron Jans het publiek toe vanaf de middenstip. ,,Er bestaat een te grote kans op ademhalingsproblemen." Adrie Koster sprak de hoop uit dat de Ajax-supporters begrip opbrengen voor het besluit. ,,Medisch was het echt onverantwoord", aldus de Ajax-trainer.

Toch was er ook nog goed nieuws zondag. PSV speelde 1-1 gelijk tegen FC Twente. Ajax is hierdoor nog altijd in de race om het kampioenschap. De achterstand bedraagt zes punten, maar Ajax heeft nog het duel tegen Groningen in te halen.

Het duel zou staan onder leiding van scheidsrechter Erik Braamhaar.

Geplande opstellingen:

FC Groningen: Van Loo, De Roover, Sankoh, Cahais, Kruiswijk; Hiariej, Levchenko, Lovre, Fledderus; Powel, Kolder.
Wissels: Da Silva, Svejdik, Veldmate, Berg, Nijland, Metaj.

Ajax: Stekelenburg; Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen; Lindgren, Perez, Davids, Emanuelson; Suarez, Huntelaar.
Wissels: Gentenaar, Kuffour, Kennedy, Urzaiz, Rommedahl, Ogararu, De Jong.