Menu

FC Groningen huurt Hoekstra van Ajax

FC Groningen huurt Peter Hoekstra voor de rest van het seizoen van Ajax. De aanvaller staat nog tot 1 juli 2002 onder contract bij de Amsterdammers, maar kwam al lange tijd niet meer aan spelen toe. Hoekstra kan komende zondag bij FC Groningen al meespelen in de wedstrijd tegen AZ. Groningen heeft in de huurovereenkomst een optie tot koop van Hoekstra bedongen.

Ajax en FC Groningen kwamen deze week overeen dat de Ajacied een korte stage zal lopen in het Oosterpark. De Assenaar trainde woensdag voor het eerst mee en FC Groningen hoopt dat de aanvaller zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ al zijn opwachting kan maken.

Hoekstra kwam in Amsterdam niet meer aan spelen toe. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor de Spaanse eerste-divisonist Compostela. Dit seizoen keerde hij terug bij bij Ajax waar geen plek wist te veroveren bij de A-selectie.

Louis van Gaal trok Hoekstra in 1988 aan van PSV, waar de Assenaar vanaf zijn vijftiende jeugdspeler was. Bij Ajax speelde hij 88 wedstrijden, waarin hij 15 scoorde. In 1996 debuteerde Hoekstra in het Nederlands elftal, waar hij uiteindelijk zes keer voor uitkwam. Na het EK werd Hoekstra geveld door een ernstige knieblessure, die hem ruim een half jaar uit roulatie hield.

Hoekstra trainde de afgelopen dagen mee bij FC Groningen en heeft ook een oefenwedstrijd met de selectie gespeeld. ,,Hoekstra heeft op ons een prima indruk gemaakt'', zei algemeen directeur Hans Nijland. ,,We beschouwen hem als een goede aanwinst. Bovendien komt hij uit het Noorden (Assen). Dat is een leuke bijkomstigheid voor het publiek.''