Menu
FC Groningen, zondagskind met patent op remises

FC Groningen, zondagskind met patent op remises

Gras is groen, water is nat en FC Groningen speelt in een thuiswedstrijd gelijk. Het lijken zekerheden anno 2018. Van alle clubs in de Eredivisie, plus top-5 competities, speelde alleen Saint-Etienne thuis net zo vaak gelijk (15) in de afgelopen 2 seizoenen.

Op dit moment zijn de Groningers, nummer 13 van de Eredivisie, al 6 thuisduels ongeslagen. De ploeg van Ernest Faber verloor dit seizoen alleen van Willem II (0-1) en Feyenoord: 0-2. Deze wedstrijden werden gespeeld op vrijdag en zaterdag. Maakt dat uit? Misschien wel… 

De Noorderlingen hebben er namelijk een sport van gemaakt om niet te verliezen op zondag. De club is al 15 thuisduels ongeslagen op deze dag, en de laatste nederlaag dateert alweer van 21 augustus 2016. Toen versloeg FC Twente het zondagskind met 3-4.

Mahi voelt zich thuis
De ongeslagen thuisreeks is voor een deel te danken aan aanvallers Tom van Weert, Mimoun Mahi en Ritsu Doan. De clubtopscorers zijn met ieder 7 treffers verantwoordelijk voor meer dan de helft van de 41 treffers in totaal.

Tijdens wedstrijden in Groningen voelt vooral Mahi zich over het algemeen thuis. De technische aanvaller maakte 6 van zijn 7 goals voor thuispubliek. Ajax is gewaarschuwd...

Mahi juicht na een doelpunt voor het thuispubliek.
Mahi juicht na een doelpunt voor het thuispubliek.

Lees ook: Huntelaar twijfelgeval, Dolberg misschien in wedstrijdselectie
Lees ook: Welcome back, internationals!

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots