Menu

FC Kopenhagen opponent Ajax in voorronde Champions League

Ajax moet het in de derde voorronde van de UEFA Champions League zoals verwacht opnemen tegen FC Kopenhagen. De duels worden op woensdag 9 en 23 augustus gespeeld. Ajax begint met een uitwedstrijd.

De Denen speelden weliswaar de uitwedstrijd tegen MyPa'47 met 2-2 gelijk, maar hadden het eerste duel al met 2-0 gewonnen.

In Helsinki kwam Kopenhagen dankzij een vroeg doelpunt in de twaalfde minuut van Fredrik Berglund op een 0-1 voorsprong. Nog voor rust kwam MyPa'47 langszij, maar in de tweede helft namen de Denen wederom de leiding. Tobias Lindenroth zette Kopenhagen op 1-2. Hoewel de Finnen nog op 2-2 kwamen, was dat bij lange na niet voldoende om de wedstrijd te doen kantelen. Daardoor is Kopenhagen, dat met voormalige Ajacieden Jesper Gronkjaer en André Bergdolmo in de basisformatie speelde, de tegenstander van Ajax in de strijd om een Champions Leagueticket.

Het tijdstip van de wedstrijd Kopenhagen - Ajax op 9 augustus is 20.30 uur en ook de thuiswedstrijd op woensdag 23 augustus begint om half negen.