Menu
FC Porto doet zichzelf tekort tegen Inter

FC Porto doet zichzelf tekort tegen Inter

Internazionale is het LG Amsterdam Tournament als tweede geëindigd. De Italianen wonnen hun tweede wedstrijd met 3-2 van FC Porto, namen zo tijdelijk de leiding over van Manchester United, maar zagen de Engelsen - die later op de avond Ajax klopten – vervolgens weer langszij komen. Het elftal van Co Adriaanse domineerde grote delen van de wedstrijd, maar keek bij rust desondanks tegen een 3-0 achterstand aan.

Adriaanse had zijn basisformatie ten opzichte van gisteravond op liefst tien posities - alleen Alan mocht het opnieuw proberen - gewijzigd. Tevergeefs, want net als in het duel met Manchester United kwam zijn ploeg al snel op achterstand. Frappant genoeg was het doelpunt van David Pizarro ook nog eens vrijwel identiek aan de openingsgoal van het prestigieuze toernooi, die op naam van Paul Scholes kwam. De Chileen pikte een rebound op, zette zijn directe tegenstander met een kapbeweging te kijk en plaatste met zijn linkerbeen de bal in de rechterbenedenhoek. De aan de grond genagelde Porto-doelman Vítor Baía kon alleen maar toekijken: 1-0.

De op revanche beluste Portugezen waren van slag en daar profiteerde het geslepen Inter in diezelfde negende minuut nogmaals van. Ditmaal mocht Obafemi Martins ongestoord langs de linkerkant van het veld opstomen en kreeg hij vrije doorgang tot het strafschopgebied van de Champions Leaguewinnaar van 2004. Het was voor de Nigeriaan vervolgens een koud kunstje om de voorsprong te verdubbelen.

Met de riante 2-0 op het scorebord lieten de ´Nerazzurri´ de teugels wat vieren en mochten de Portugese baltovenaars hun kunsten vertonen. Dat leverde de nodige fraaie staaltjes op en ook het technisch uitstekend verzorgde positiespel (in de kleinste ruimtes) van het elftal van de voormalig Ajax-trainer was een lust voor het oog. Defensief vertoonde FC Porto echter kinderziektes en dat zal de Amsterdammer zorgen baren. De verdedigende kwetsbaarheid werd voor rust nogmaals door Martins onderstreept. Opnieuw werd de aanvaller geen strobreed in de weg gelegd om zijn doelpuntenproductie op te vijzelen.

In het tweede bedrijf ging Porto op jacht naar de aansluitingstreffer. Alle goede bedoelingen ten spijt, net als voor rust stierven de Portugese aanvallen in schoonheid. Toch kreeg de ploeg loon naar werken, als was daar de hulp van Julio Cesar voor nodig. De keeper van Internazionale timede volkomen verkeerd op een onschuldig lijkende kopbal van de Braziliaan Adriano, niet te verwarren met zijn naam- en landgenoot die bij de Italianen onder contract staat. In de blessuretijd bracht Marek Cech met een fantastische omhaal de spanning nog terug, maar het doelpunt van de Slowaak viel te laat voor Adriaanse en consorten.