Menu
FC Porto maakt deelnemersveld LG Amsterdam Tournament compleet

FC Porto maakt deelnemersveld LG Amsterdam Tournament compleet

Voor de achtste keer op rij organiseert The International Event Partnership, aan de vooravond van de verschillende Europese competities, het LG Amsterdam Tournament. FC Porto maakt het prestigieuze deelnemersveld compleet en gaat met Manchester United FC, Galatasaray SK en gastheer AFC Ajax strijden om de titel.

De wedstrijden worden op vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus 2006 gespeeld in de Amsterdam ArenA. Beide dagen beginnen de duels om 19.00 en 21.15 uur. De loting en informatie over ticketverkoop worden binnenkort bekend gemaakt.

FC Porto, met ex-Ajacied Benni McCarthy in de gelederen, neemt voor de tweede keer op rij deel aan het LG Amsterdam Tournament. De blauw-witten, onder leiding van ex-Ajax-trainer Co Adriaanse, zijn assistent Jan Olde Riekerink en keeperstrainer Wil Coort, stevenen op dit moment af op de Portugese landstitel en spelen 14 mei de nationale bekerfinale.

De club uit Porto, opgericht in 1892, werd reeds vele malen lands- en bekerkampioen. Onder leiding van José Mourinho veroverde FC Porto in 2003 de UEFA Cup en wonnen de Portugezen in 2004 de Champions League. In datzelfde jaar werd met coach Victor Fernandez de wereldbeker voor clubteams in de wacht gesleept.