Menu

FC Utrecht overwoog niet te spelen

FC Utrecht heeft volgens trainer Frans Adelaar sterk overwogen zondagmiddag niet te spelen tegen Ajax. De club was woedend dat supporters bij aankomst in Amsterdam werden teruggestuurd. De Mobiele Eenheid stuurde zelfs een groep fans die al in de ArenA zat terug naar Utrecht.

De maatregel kwam voort uit een noodbevel van burgemeester Cohen. De Utrecht-fans hadden grievende teksten gescandeerd over het jodendom. Voor het begin van de wedstrijd voerde FC Utrecht (het bestuur, technisch directeur Berger en de trainers Adelaar en Booy) overleg om niet aan de wedstrijd te beginnen.

FC Utrecht zou worden gesteund door 670 aanhangers. ,,De spelers hadden een gevoel van teleurstelling'', zei trainer Adelaar. De ploeg besloot toch maar te voetballen. ,,Omdat de wedstrijd toch gespeeld moet worden, op 12 mei staan Ajax en Utrecht tegenover elkaar in de bekerfinale en als we niet hadden gespeeld, hadden we de gevolgen niet kunnen overzien. Het had nare consequenties gehad.''

FC Utrecht was het wel met Cohen eens, maar vond tevens de beslissing inconsequent. In het stadion werden de spelers, met name verdediger Vreven die lang haar heeft en een staartje draagt, beledigd.