Menu
FC Utrecht steevast zware dobber voor Ajax

FC Utrecht steevast zware dobber voor Ajax

Ajax wacht zondagmiddag een uitdaging tegen FC Utrecht, traditiegetrouw een lastige tegenstander. De Domstedelingen zijn samen met PSV de enige club zonder een negatieve balans (uit en thuis) tegen Ajax in de Eredivisie sinds de eeuwwisseling.

Zowel Ajax als Utrecht won 13 keer, 7 keer werd het gelijk. Vorig seizoen bleef Utrecht als enige club zonder verlies tegen Ajax. In december won de ploeg van trainer Eric ten Hag in de Galgenwaard met 1-0 door een late goal van Yassin Ayoub.

Op het netvlies
De terugwedstrijd zal veel Ajacieden en Eredivisievolgers nog helder op het netvlies staan. Utrecht leidde in de 31e speelronde in de Amsterdam ArenA vier minuten voor tijd nog met 0-2. Door een goal van Davy Klaassen en een omstreden strafschop van Arek Milik in blessuretijd kwam Ajax langszij.

Alle Ajacieden slaakten een zucht van verlichting. Door het niet meer verwachte punt bleef Ajax, weliswaar op doelsaldo, aan de leiding in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen vervolgens ook van sc Heerenveen en FC Twente, maar verspeelden de titel op de slotdag aan PSV door een gelijkspel bij De Graafschap.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst