Menu
Feest in Almere dankzij Sana en Lukoki

Feest in Almere dankzij Sana en Lukoki

Ook het Ajax StreetWise-scholenproject op de Almeerse basisschool De Droomspiegel is vrijdagmiddag afgesloten onder toeziend oog van de Ajacieden Tobias Sana en Jody Lukoki. Na een week leren en sporten reikten zij de diploma's uit aan de enthousiaste scholieren.

De afsluiting op De Droomspiegel betekende ook de afsluiting van het scholenproject. Alleen de grote finale van Ajax StreetWise staat nu nog op het programma. Op 15 mei zal de eindstrijd op sportcomplex de Toekomst plaatshebben.

De kinderen stonden al te wachten op het moment dat de Ajacieden de sportzaal betraden. Daarvoor hadden ze gedanst en waren moe maar voldaan op de grond gaan zitten. De energie keerde echter direct weer terug in de lijfjes toen Sana en Lukoki binnenstapten.

De meiden van groep 6 wilden weten of Sana en Lukoki een 'sixpack' hadden. De meiden van groep 6 wilden weten of Sana en Lukoki een 'sixpack' hadden.

De jongste jeugd mocht vragen stellen en ook de meisjes kwamen aan bod. Die waren vooral geïnteresseerd in de lichamelijke fitheid van de Ajacieden. Pardoes deden Sana en Lukoki hun shirt omhoog om te laten zien hoe hun wasbordje eruit zag.

Daarna overhandigden de twee de felbegeerde diploma's aan de kinderen en kreeg de school een ingelijst Ajax-shirt en was het scholenproject van Ajax StreetWise 2013 ten einde.

Op 15 mei staat de grote finale op het programma op de Toekomst.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en samen te laten voetballen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees


Bekijk de overige activiteiten van Ajax StreetWise.

De jeugd van De Droomspiegel staat te popelen. De jeugd van De Droomspiegel staat te popelen.
De Ajax-clinic volgde op de Koningsspelen waaraan de Droomspiegel ook meedeed. De Ajax-clinic volgde op de Koningsspelen waaraan de Droomspiegel ook meedeed.
Onder leiding van de fitness-coach dansen de scholieren zich warm. Onder leiding van de fitness-coach dansen de scholieren zich warm.
De kinderen krijgen hun diploma uitgereikt. De kinderen krijgen hun diploma uitgereikt.
Na afloop signeren Sana en Lukoki de ballen. Na afloop signeren Sana en Lukoki de ballen.