Menu
Feest met Enoh en Ooijer in A'dam-Oost

Feest met Enoh en Ooijer in A'dam-Oost

De leerlingen van De Dapper school uit Amsterdam-Oost hebben Ajax StreetWise vrijdag op een bijzondere manier afgesloten. In het bijzijn van hun grote voorbeelden André Ooijer en Eyong Enoh kregen alle leerlingen een speciaal StreetWise-diploma. Ook kreeg de school, uit handen van stadsdeelvoorzitster Fatima Elatik, een ingelijst shirt van Ajax met alle handtekeningen van de selectie.

Afgelopen week was Ajax StreetWise aanwezig op De Dapper school uit Amsterdam-Oost. De school was al hard begonnen aan het realiseren van een heuse Ajax krant. Deze Ajax-krant zal een speciale editie worden van de schoolkrant. Iedere klas krijgt een eigen pagina, waarop zij haar ervaringen kan schrijven.

In alle klassen werd dinsdag de tekst van een eigen geschreven Ajax-lied uitgedeeld. Gedurende de gehele week kon je overal het Ajax lied horen, want iedereen was het continu aan het zingen. Opmerkelijk was dat het officiële Ajax schoollied is geschreven door de docent die het minste met voetbal heeft, van het gehele team van docenten. Zijn passie is niet voetbal, maar het maken van muziek en het schrijven van liedjes. En dat kan hij goed! Overal waar je liep door school hoorde je wel iemand het lied zingen of neuriën.

Blije leerlingen op basisschool De Dapper in Amsterdam-Oost. Blije leerlingen op basisschool De Dapper in Amsterdam-Oost.

Woensdagochtend zijn alle klassen bij elkaar gekomen in de aula van De Dapper school om het lied met zijn allen te oefenen. Vrijdag, voorafgaand aan de afsluiting, zijn alle klassen weer bij elkaar gekomen om de week op een mooie manier af te sluiten met elkaar door het gezamenlijk zingen van het Ajax schoollied.

Na deze bijeenkomst begon de diploma-uitreiking. Alle kinderen die deze week 5 Ajax-stickers hebben verdient tijdens de Ajax lessen kregen uit handen van André Ooijer of Eyong Enoh een speciaal Ajax-diploma uitgereikt. Tijdens de afsluiting kreeg de school uit handen van ‘special guest’ Fatima Elatik, stadsdeelvoorzitter Amsterdam-Oost, een ingelijst Ajax shirt met alle handtekeningen van de Ajax-selectie daarop.

Al met al was het een hele bijzondere week op basisschool De Dapper. Niet alleen de leerlingen waren onder de indruk van Ajax, maar ook het team van docenten. Een aantal vrouwelijke docenten waren zelfs stiekem een beetje gecharmeerd van André Ooijer. Ook de organisatie heeft genoten van deze bijzondere week op basisschool De Dapper, met als allermooiste moment een aula vol kids die een eigen geschreven Ajax-lied ten gehore brengen.

Ajax StreetWise is een project van de Ajax Foundation, ondersteund door hoofdsponsor AEGON. De Ajax Foundation heeft als doel een bijdrage te leveren aan maatschappelijke onderwerpen als sociale integratie, educatie, sport en gezondheid. Met Ajax StreetWise wordt hier invulling aan gegeven door kinderen samen te laten leren en voetballen. Volg alle activiteiten van Ajax StreetWise ook via Facebook en Hyves.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Ajax StreetWise op Hyves

Ajax StreetWise op Facebook

VIDEO: Het speciale Ajax-lied van de leerlingen van de Dapperschool

André Ooijer wordt geïnterviewd, Enoh bewaakt de diploma's. André Ooijer wordt geïnterviewd, Enoh bewaakt de diploma's.
De school kreeg een gesigneerd Ajax-shirt overhandigd. De school kreeg een gesigneerd Ajax-shirt overhandigd.
Samen op de foto! Samen op de foto!