Menu
Feestelijk afscheid Suarez

Feestelijk afscheid Suarez

Luis Suarez heeft zondag na afloop van Ajax - VVV (1-0) op eervolle wijze afscheid genomen van Ajax. Direct na het laatste fluitsignaal stond de voormalig topscorer en aanvoerder van Ajax in het middelpunt van de belangstelling. Na een mooie toespraak van assistent-trainer Danny Blind maakte hij een ereronde die eindigde met een spectaculaire vuurwerkshow.

Treffend verwoordde Blind de ontwikkeling die Suarez in de afgelopen drieënhalf jaar bij Ajax heeft doorgemaakt. De 24-jarige aanvaller onderging in vele opzichten een metamorfose tussen zijn periode bij FC Groningen en zijn nieuwe club Liverpool. Zijn Ajax-jaren tekenden hem tot wie hij nu is. ,,Je kwam bij ons binnen als jonge speler. Je had lange haren, je kousen hingen op half zeven. Maar je hebt je ontwikkeld bij ons. Je bent topscorer, aanvoerder en vader geworden. Het is tijd voor een nieuwe stap, al betreuren we dat natuurlijk. We hadden je hier graag nog langer gezien.”

Blind, die Suarez ook namens de SVA en de AFCA Supportersclub toesprak, somde alle fraaie statistieken op waaraan de voormalig topscorer zijn naam heeft verbonden. ,,Je kwam zo ongeveer in alle klassementen voor. De meeste doelpogingen, meeste goals, meeste assists en ook de meeste keren paal en lat geraakt. Maar één statistiek zegt eigenlijk alles: 159 duels voor Ajax en 111 goals.” Een daverend applaus vanaf de tribunes onderstreepte de woorden van Blind.

Na de toespraak van Blind schoot Suarez 50 ballen van Ajax’ hoofdsponsor AEGON de tribunes in. Een fraaie vuurwerkshow aan de zuidzijde van het stadion zorgde voor een passend einde van het tijdperk Suarez. Of de aanvaller van Liverpool ooit terugkeert, zal blijken. Suarez zelfde eindigde in ieder geval met de woorden: ,,Iedereen bedankt voor alles en tot ziens!”

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Luis Suarez met vrouw en dochter Delfina. Luis Suarez met vrouw en dochter Delfina.
De spelers vormden een erehaag voor Luis Suarez. De spelers vormden een erehaag voor Luis Suarez.
Suarez bedankt! Suarez bedankt!
Assistent-trainer Danny Blind sprak mooie woorden. Assistent-trainer Danny Blind sprak mooie woorden.
Luis Suarez werd uitgeluid met een fraai vuurwerk. Luis Suarez werd uitgeluid met een fraai vuurwerk.
Ajax' hoofdsponsor AEGON wenste Suarez succes via de boarding. Ajax' hoofdsponsor AEGON wenste Suarez succes via de boarding.
De voormalig topscorer schoot 50 ballen van Ajax' hoofdsponsor AEGON de tribunes in. De voormalig topscorer schoot 50 ballen van Ajax' hoofdsponsor AEGON de tribunes in.
Tijd voor een laatste krabbel. Tijd voor een laatste krabbel.
Adios Luis! Adios Luis!