Menu
Feestelijk afscheid van Aegon

Feestelijk afscheid van Aegon

Ajax heeft zondag op feestelijke wijze afscheid genomen van Aegon als hoofdsponsor. Tijdens de laatste Eredivisiewedstrijd van 2014 thuis in de ArenA sloten Ajax en hoofdsponsor Aegon 6,5 jaar succesvolle en intensieve samenwerking af. Speciaal voor deze gelegenheid speelde Ajax met de tekst 'Aegon Bedankt!' op het shirt.

Zowel voor de wedstrijd Ajax - FC Utrecht als na afloop waren op diverse plekken in en om het stadion feestelijke bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen. In de pauze van de wedstrijd liepen Edwin van der Sar, directeur marketing Ajax en met Marco Keim, CEO Aegon Nederland, gezamenlijk het veld op. Zij bedankten vanaf de middenstip het publiek en elkaar voor de steun in de afgelopen jaren. Ajax werd gedurende de samenwerking vier keer landskampioen, won één keer de KNVB-beker en één keer de Johan Cruyff Schaal. Daarnaast speelde Ajax in alle seizoenen Europees voetbal, waarvan vijf keer in de poulefase van de UEFA Champions League.

Edwin van der Sar: ,,Voor Ajax is Aegon veel meer geweest dan een hoofdsponsor. Er is in die 6,5 jaar veel en goed samengewerkt. Het heeft tot mooie dingen geleid zoals de Aegon Future Cup, de reünie voor oud-spelers en het Streetwise-project. Hoogtepunten zijn natuurlijk de landstitels die samen gevierd zijn. We kijken dan ook met een goed gevoel terug op deze lange en mooie periode."

,,Als hoofdsponsor kijken wij trots terug op een succesvol partnership met Ajax", aldus Marco Keim. ,,Samen hebben wij vier kampioenschapen op rij gevierd en de jeugd en de dames kunnen steunen. Wij blijven verbonden aan de club als sponsor. Wij wensen Ziggo als nieuwe hoofdsponsor en Ajax veel succes de komende periode."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

In de rust werden Aegon-shirts het publiek in geschoten. In de rust werden Aegon-shirts het publiek in geschoten.
Alle genodigden kregen een sjaal, bal en Aegon-shirt mee naar huis. Alle genodigden kregen een sjaal, bal en Aegon-shirt mee naar huis.
Frank de Boer was natuurlijk ook te gast bij het afscheid van Aegon. Frank de Boer was natuurlijk ook te gast bij het afscheid van Aegon.
Frank de Boer en Marco Keim (CEO Aegon) spraken de aanwezigen toe. Frank de Boer en Marco Keim (CEO Aegon) spraken de aanwezigen toe.
Ajax kreeg van Aegon een speciaal shirt als dank voor de samenwerking. Ajax kreeg van Aegon een speciaal shirt als dank voor de samenwerking.
Op haar beurt kreeg Aegon van een schaal cadeau. Op haar beurt kreeg Aegon van een schaal cadeau.
De gehele selectie was aanwezig tijdens het afscheidsfeest van de hoofdsponsor. De gehele selectie was aanwezig tijdens het afscheidsfeest van de hoofdsponsor.
Symbolisch werden vaantjes tussen Aegon en opvolger Ziggo uitgewisseld. Symbolisch werden vaantjes tussen Aegon en opvolger Ziggo uitgewisseld.
Rob de Wit en Thijs Lindeman (Ajax Erfgoed) waren ook aanwezig. Rob de Wit en Thijs Lindeman (Ajax Erfgoed) waren ook aanwezig.