Menu
Feestelijke aftrap samenwerking met scholen

Feestelijke aftrap samenwerking met scholen

Vanaf 1 augustus 2016 gaat de Toekomst een nieuwe samenwerking aan met het Calandlyceum, het ROC van Amsterdam en het Calvijn College. Op maandagmiddag 13 juni kwamen directieleden van Ajax en de drie scholen bijeen om de nieuwe samenwerking te vieren.

Met de nieuwe samenwerking wil Ajax het opleidingstraject stroomlijnen. Vanaf 1 augustus zijn de Ajax-pupillen uit de bovenbouw drie volledige dagen op de Toekomst.

In het onlangs geopende schoolgebouw op het complex krijgen zij les van docenten van het Calandlyceum. De lijnen zijn hiermee korter en het aantal trainingsuren wordt verdubbeld. En dat is nodig volgens Manager Onderwijs Ger Boer: ,,We merken dat het Nederlandse voetbal een achterstand oploopt ten opzichte van het buitenlandse voetbal. Daarom willen wij als Ajax dat onze jeugd wekelijks meer trainingsuren maakt. Dit is een van de manieren om dat te kunnen realiseren. Een goede samenwerking met scholen is daarbij echter wel cruciaal.’’

Vierspan
Met het ROC van Amsterdam heeft Ajax al enkele jaren een goede samenwerking op het gebied van onderwijs. De drie scholen en Ajax gaan als vierspan een stap verder in de ontwikkeling van onderwijs en topsport. De expertise van alle partijen wordt gebundeld waardoor de studenten de mogelijkheid krijgen om zich niet alleen als voetballer, maar ook op het sociale en cognitieve vlak te ontwikkelen.  

De leerlijnen worden verbeterd en leerlingen kunnen makkelijker doorstromen in onderwijsniveaus. Bovendien zorgen Ajax en de drie scholen dat de programma’s goed op elkaar worden afgestemd, waardoor nog meer ruimte komt voor trainingen. Door de samenwerking ontstaan tevens nieuwe opleidingstrajecten, die meer aansluiten op de interesses van jonge voetballers.

Ontwikkelen
Boer: ,,Dit is een hele grote en unieke stap. Hiermee veranderen we het huidige opleidingsbeleid drastisch. Het begint allemaal bij onderwijs en dat moet goed in elkaar zitten. Vorig jaar openden we de nieuwe school op de Toekomst. Dat is al een hele mooie basis. De nieuwe samenwerking met de drie scholen maakt het helemaal af. Hiermee kunnen wij de pupillen van de Toekomst nog meer de kans geven om zich te ontwikkelen, zowel in de schoolbanken als op het veld .’’

Tekst en foto: Ajax.nl