Menu
Feestelijke avond Bordjesclub

Feestelijke avond Bordjesclub

De leden van de Bordjesclub van Ajax en hun genodigden genoten vrijdagavond weer van hun tradionele jaardiner. Onder het genot van de heerlijke spijzen en dranken wisselden de Ajacieden van vroeger en nu tijdens de 68ste reünie van gedachten over Ajax en de voetbalwereld.

Op de laatste vrijdag van oktober (in dit geval 1 november) vindt ieder jaar het traditionele diner van de Bordjesclub plaats. Enkele gasten krijgen de eer om het jaarlijkse diner bij te wonen. Donald Feldmann, Piet Ouderland, Ruud Suurendonk (foto boven) en Klaas Nuninga ontvingen allen een bordje uit handen van Hennie Henrichs.

Alle leden van de Bordjesclub zijn minimaal 25 jaar lid van Ajax. Een lidmaatschap van veertig jaar wordt gehonoreerd met een tweede bordje. Wie vijftig jaar lid is van Ajax ontvangt een gouden Ajax-speld. Deze speld wordt voorzien van een briljantje wanneer iemand zestig jaar lid is en voor degenen die zeventig en 75 jaar lid zijn, wordt een passend cadeau uitgezocht zoals bijvoorbeeld een zilveren schaal met inscriptie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De kantine van de Toekomst was omgetoverd tot een fraai restaurant. De kantine van de Toekomst was omgetoverd tot een fraai restaurant.
Hennie Henrichs spreekt de aanwezigen toe. Hennie Henrichs spreekt de aanwezigen toe.
Er werd volgens de traditie ook gezongen tijdens de Bordjesclubavond. Er werd volgens de traditie ook gezongen tijdens de Bordjesclubavond.
De jubilerende zaterdagamateurs van Ajax (elftal 1983-1984) werden gehuldigd tijdens de Bordjesclubavond. De jubilerende zaterdagamateurs van Ajax (elftal 1983-1984) werden gehuldigd tijdens de Bordjesclubavond.
Donald Feldmann kreeg zijn bordje uit handen van Hennie Henrichs. Donald Feldmann kreeg zijn bordje uit handen van Hennie Henrichs.
Klaas Nuninga speelde tussen 1964 en 1969 voor Ajax. Klaas Nuninga speelde tussen 1964 en 1969 voor Ajax.
Piet Ouderland heeft 261 officiële duels voor Ajax op zijn naam staan. Piet Ouderland heeft 261 officiële duels voor Ajax op zijn naam staan.
Ook oud-speler Ruud Suurendonk ontving een bordje uit handen van Hennie Henrichs. Ook oud-speler Ruud Suurendonk ontving een bordje uit handen van Hennie Henrichs.
Vrolijke gezichten tijdens de Bordjesclubavond. Vrolijke gezichten tijdens de Bordjesclubavond.
Voor de inwendige mens werd goed gezorgd door het horecateam. Voor de inwendige mens werd goed gezorgd door het horecateam.
Orlando Trustfull en Herman Arendse poseren met hun bordje. Links Hennie Henrichs. Orlando Trustfull en Herman Arendse poseren met hun bordje. Links Hennie Henrichs.
Het horecateam van Ajax tijdens de Bordjesclubavond. Het horecateam van Ajax tijdens de Bordjesclubavond.
Er was ook voor muziek gezorgd. Er was ook voor muziek gezorgd.