Menu
Feestelijke laatste training

Feestelijke laatste training

Ajax heeft woensdag voor het laatst dit seizoen getraind. Traditiegetrouw werd de laatste oefensessie op feestelijke wijze afgesloten. Speciaal voor de gelegenheid had de jarige Frank de Boer een circuit vol bijzondere oefeningen uitgezet.

Voorafgaand aan de training werd De Boer gefeliciteerd door aanvoerder Siem de Jong. De coach van Ajax viert deze woensdag zijn 43ste verjaardag. Buiten het feit dat 15 mei altijd aan de verjaardag van De Boer is verbonden, is het ook de datum waarop Ajax de derde ster behaalde. Een gebeurtenis - het dertigste landskampioenschap - die inmiddels alweer twee jaar in de geschiedenisboeken staat.

Met de laatste training kwam er een einde aan het kampioensjaar. Van de 48 wedstrijden won Ajax er 28, speelde de club elf keer gelijk en verloor het negen keer. Dat bezorgde de ploeg van Frank de Boer de landstitel, de halve finale in de beker, de derde plaats in de poule van de Champions League achter Real Madrid (dat de halve finale bereikte) en Borussia Dortmund (dat zelfs op 22 mei in de finale staat). In de Europa League verloor Ajax van Steaua Boekarest en in de KNVB Beker bleek AZ in de halve finale doeltreffender. Het was een uitstekend seizoen derhalve.

Frank de Boer had een speciaal circuit uitgezet tijdens de laatste training van het seizoen. Zo moest de bal onder meer in een vuilnisbak worden gemikt. Frank de Boer had een speciaal circuit uitgezet tijdens de laatste training van het seizoen. Zo moest de bal onder meer in een vuilnisbak worden gemikt.

Voor een aantal Ajacieden gaat de vakantie langzaamaan beginnen. Dat geldt niet voor de internationals, waarvan de meesten begin juni met hun land in actie komen. Daarnaast staat van 5 tot 18 juni het EK voor Jong Oranje op het programma. Wellicht dat daar nog enkele Ajacieden bij aanwezig zullen zijn. Daley Blind, Ricardo van Rhijn, Mitchell Dijks en Danny Hoesen maken deel uit van de voorselectie. Vrijdag maakt bondscoach Cor Pot bekend wie hij meeneemt naar Israël.

Na afloop van de training reikte assistent-coach Dennis Bergkamp de bokaal uit voor het mooiste Ajax-doelpunt van het seizoen. De maandwinnaars Anouk Hoogendijk en Zian Flemming grepen uiteindelijk naast de eerste plaats. Die strijd ging tussen vier spelers van Ajax 1 en Jong Ajax. Siem de Jong, Viktor Fischer, Christian Eriksen en Lucas Andersen meldden zich allen hoopvol bij Bergkamp. Wie de uiteindelijke winnaar is geworden zie je donderdag op Ajax TV.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Er werd veel gelachen tijdens de afsluitende training. Er werd veel gelachen tijdens de afsluitende training.
Sommige spelers rolden letterlijk over de grond van het lachen. Sommige spelers rolden letterlijk over de grond van het lachen.
Ook het onderdeel 'latje trappen' maakte onderdeel uit van het circuit. Ook het onderdeel 'latje trappen' maakte onderdeel uit van het circuit.
Na afloop werd de bokaal voor Doelpunt van het Seizoen uitgereikt. Donderdag zie je op Ajax TV wie de winnaar is. Na afloop werd de bokaal voor Doelpunt van het Seizoen uitgereikt. Donderdag zie je op Ajax TV wie de winnaar is.