Menu
Feestelijke start Ajax StreetWise

Feestelijke start Ajax StreetWise

Ook dit jaar organiseert de Ajax Foundation in samenwerking met hoofdsponsor AEGON weer het Ajax StreetWise-project. Op zeven basisscholen in de zeven stadsdelen van Amsterdam wordt het Ajax SteetWise Scholenproject georganiseerd. Dit jaar krijgt elk stadsdeel ook een eigen Ajax StreetWise Clinic. Basisschool De Klimop in Amsterdam Noord had de eer het seizoen 2012 te mogen aftrappen.

‘Meester Gertjan, waarom wilde u profvoetballer worden? En hoe vaak traint u in de week?’ De leerlingen van groep 5 vuren gretig hun vragen af op de StreetWise-trainer. De kinderen oefenen hun zelf bedachte vragen voor het moment waarop de echte Ajax-spelers komen. Maar die komen alleen wanneer alle kinderen 5 stickers verdienen. Die kunnen worden verdiend wanneer de kids hun best doen en zich netjes gedragen. Want dat is juist waar Ajax StreetWise om draait: je kunt talent hebben, maar zonder je netjes te gedragen en je best te doen, heb je niet zoveel aan je talent.

Juffrouw Suzan is net klaar met de kleuter voetbaltraining. ,,Een kleutertje was vandaag al om zes uur wakker. Hij wilde meteen naar school. Want vandaag kreeg hij een echte Ajax-voetbaltraining.” Maar ook Fabian uit groep 1 was in de ban van Ajax. Trots liep hij door de gymzaal in zijn rode gebreide Ajax-trui. Met drie sterren. Demy uit groep 5 roept: ‘Ik was mijn handen nooit meer!’ Ze heeft zojuist Lorenzo Ebecilio en Derk Boerrigter een hand gegeven. De beide spelers kwamen op vrijdag de diploma’s uitreiken en genoten zichtbaar van alle aandacht en het enthousiasme van de kinderen.

Feest op De Klimop met Lorenzo Ebecilio en Derk Boerrigter. Feest op De Klimop met Lorenzo Ebecilio en Derk Boerrigter.

Zes kinderen uit groep 7 en 8 waren de gelukkigen om deze week al het nieuws rond deze week in de gaten te houden. Deze kinderen vormden de ‘redactie van de school’. Ze zijn op pad gegaan en hebben de gymmeester, de andere meesters en juffen en klasgenootjes geïnterviewd hoe zij deze week hebben ervaren. Als perfecte afsluiting interviewden ze vrijdag ook Lorenzo Ebecilio en Derk Boerrigter. Zo had Davido de volgende vraag in petto: ‘Met wat voor gevoel loop je voor een wedstrijd het veld op?’ Ebecilio: ,,Met veel spanning en een geweldig gevoel.” De redactie ging ook weg met een geweldig gevoel!

De kop is er af. Ajax StreetWise is officieel van start gegaan. Woensdag 25 januari staat de eerste StreetWise Clinic op het programma. Op de Meidoornweg in de Van der Pekbuurt kunnen alle kinderen uit de groepen 7 en 8 uit heel Amsterdam Noord laten zien hoe goed ze kunnen voetballen. Aan het einde van de dag wordt het Stadsdeelteam van Amsterdam Noord gekozen. Het team bestaat uit 4 jongens en 4 meisjes. Maar ook voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 6 is genoeg te doen. De Ajax Kids Club is present en bij het AEGON doelschieten kan iedereen laten zien of ze goed kunnen mikken. Zien we jullie daar?

Volg alles over Ajax StreetWise via ajaxstreetwise.hyves.nl en facebook.com/ajaxstreetwise

Tekst en foto's: Ajax.nl

Ajax StreetWise op Hyves

Ajax StreetWise op Facebook