Menu
Feestelijke Vanenavond op de Toekomst

Feestelijke Vanenavond op de Toekomst

De Vanenavond was ook dit jaar een sfeervolle en gezellige gebeurtenis. Tijdens de traditionele avond kregen de jeugdspelers van de Toekomst een vaantje en de kampioenselftallen een extra schaaltje. Prachtig aandenkens aan het succesvolle seizoen 2011-2012.

,,Welkom bij de vaantjesavond’’, verwelkomde Floris Thoolen, stadionspeaker van Ajax, alle jeugdspelers en familieleden. Na een korte introductie begon het al rumoerig te worden in het restaurant van de Toekomst. De jonge spelers konden maar moeilijk hun aandacht erbij houden, waardoor Thoolen de introductie inkortte en overging naar de eerste uitreiking. Op de traditionele avond ontvingen alle jeugdspelers van Ajax, onder toeziend oog van enkele trainers en familieleden, een vaantje als herinnering aan het afgelopen voetbalseizoen.

De kampioenen van de F1, het jongste elftal van de jeugdopleiding, liepen als eerste met volle handen het podium af. Want behalve de rood-witte vaantjes, kregen zij een mooie ingelijste kampioensfoto van hoofdsponsor AEGON én mini-kampioensschalen. Ook de overige kampioenen, A1, B1, C1, C2, D1 en D2, ontvingen evenveel aandenkens aan het seizoen 2011-2012.

Behalve het kampioenschap in de eigen divisie, zijn maar liefst vier Ajax-jeugdteams (D1, C1, B1 en A1) dit seizoen kampioen van Nederland geworden. Een uniek en ongeëvenaard aantal landskampioenen bij Ajax. De kampioenen met een dubbele titel kregen twee vaantjes.

Alle jeugdelftallen kregen vrijdagavond vaantjes overhandigd. Alle jeugdelftallen kregen vrijdagavond vaantjes overhandigd.

Nieuwe leden van de Ajax Academy Club werden ook in het zonnetje gezet. Spelers die minstens zes jaar in de opleiding van Ajax hebben gezeten, worden toegelaten tot de Academy Club. Tijdens de Vanenavond werd de Club aangevuld met maar liefst veertien nieuwe leden. Youssef Fennich (6 jaar), Sven Nieuwpoort (9 jaar), Davy Klaassen (8 jaar), Mouhsine El Yaacobi (6 jaar), Denzel James (9 jaar), Niek Ossevoort (9 jaar), Frencel Lewis (8 jaar), Mussi Durcan (6 jaar), Melvin de Groot (8 jaar) en Florian Toen (7 jaar) spelen meer dan de helft van hun voetbalcarrière in de jeugdopleiding van Ajax. Lesley de Sa, Maurits Schmitz en Xandro Schenk spelen exact tien jaar bij Ajax. Stefano Denswill heeft de meeste Ajax-jaren achter zijn naam: elf jaar.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

De vaantjes liggen klaar voor alle jeugdspelers. De vaantjes liggen klaar voor alle jeugdspelers.
En natuurlijk groepsfoto's van de Ajax-teams! En natuurlijk groepsfoto's van de Ajax-teams!
Michell Kreek en Wim Jonk deelden de vaantjes uit. Michell Kreek en Wim Jonk deelden de vaantjes uit.
De kampioenen van de F1 poseren voor de foto. De kampioenen van de F1 poseren voor de foto.
De kampioenselftallen kregen tevens een mini-schaal en een kampioensfoto. De kampioenselftallen kregen tevens een mini-schaal en een kampioensfoto.
'Say cheese!' 'Say cheese!'