Menu
Feestvreugde blijft uit in ArenA

Feestvreugde blijft uit in ArenA

Ajax sloot zondagmiddag het reguliere seizoen af met een prima 5-1-zege op Heracles Almelo. Ondanks de vijf treffers bleef de grote vreugde uit in de ArenA. PSV veroverde namelijk voor het vierde jaar op rij de titel, Ajax gaat verder in de play-offs.

Klaas Jan Huntelaar is met 33 doelpunten met afstand de topscorer van Nederland. Klaas Jan Huntelaar is met 33 doelpunten met afstand de topscorer van Nederland.

Tijdens de eerste helft was er nog wel echt feest in de ArenA. Ajax pakte via Luis Suarez, Kenneth Perez en Klaas Jan Huntelaar een ruime voorsprong en bij Vitesse - PSV was de stand nog 0-0. Eén doelpunt voor de Arnhemmers en Ajax zou virtueel kampioen zijn. Maar al heel vroeg in de tweede helft sloeg de stemming om in het stadion. Het bericht kwam door dat PSV had gescoord. Het publiek viel stil, de Ajacieden op het veld vielen stil, Heracles scoorde tegen en iedereen wist dat de titel verder weg was dan ooit. ,,De spelers hadden het ook door dat er gescoord was in Arnhem”, zei Adrie Koster na afloop. ,,Toen zakte de moed even in hun schoenen. Maar uiteindelijk wisten we toch nog twee keer te scoren.”

Een 5-1-zege, mooie doelpunten, maar niet de gehoopte titel, geen huldiging in de ArenA en ook geen rondvaart over de Amstel. ,,Daarom zijn we natuurlijk ook niet echt blij vandaag”, sprak Koster. ,,We wisten dat we afhankelijk waren van PSV. Door vroeg te scoren, verhoogden we de druk nog iets, maar uiteindelijk pakken zij toch de titel. Ik wil PSV daarmee ook feliciteren. Wij moeten ons nu gaan richten op de play-offs om ons te plaatsen voor een plaats in de voorronde van de Champions League.”

In de play-offs ontmoet Ajax de nummer vijf van de ranglijst Heerenveen. ,,Een linke ploeg”, zei Koster over de Friezen, die dit seizoen al wel drie keer verslagen werden door Ajax. ,,Heerenveen scoort makkelijk, wij ook, dus ik denk dat het boeiende wedstrijden zullen worden.” Wanneer de wedstrijden tegen Heerenveen worden gespeeld is overigens nu nog niet duidelijk.

Maar met het spel van de afgelopen weken kan Ajax met vertrouwen uitkijken naar de confrontatie met de Friezen. Ook tegen Heracles lieten de Amsterdammers zien in goeden doen te zijn. Luis Suarez opende al na vier minuten de score door raak te koppen uit een vrije trap van Kenneth Perez. In de achttiende minuut waren de rollen omgedraaid en gaf Suarez een assist op Perez, die de voorsprong verdubbelde.

De mooiste treffer viel na 28 minuten. Prachtig combinatiewerk tussen Kenneth Perez en Urby Emanuelson bezorgde de bal bij Davids. De Ajax-aanvoerder bediende Huntelaar, die zijn 33ste treffer van het seizoen maakte en daarmee zijn eerste plaats in het topscorersklassement nog meer glans gaf. Vlak na rust kwam PSV met 0-1 voor in Arnhem. Dat zorgde ervoor dat Ajax even inzakte en Heracles aandrong. De Tukkers kwamen via Klavan terug tot 3-1, maar Ajax herpakte zich en breidde via Kenneth Perez en John Heitinga de score uit naar 5-1.

Vooral de treffer van Heitinga werd door het Ajax-publiek met groot gejuich ontvangen. Ook het afscheid dat Heitinga kreeg na afloop van het duel was prachtig en hartverwarmend. Maar omdat PSV de titel veroverde, is Heitinga nog altijd niet écht klaar bij zijn club.

Benieuwd naar spelersreacties?
Ga naar de website van Ajax TV >>