Menu
Feiten en weetjes Excelsior

Feiten en weetjes Excelsior

Frank de Boer hield zich daags voor de voorlaatste Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain op de vlakte over zijn opstelling. De coach zal een vervanger moeten opstellen voor de geschorste Joël Veltman. Daarbij staan ook twee van zijn vaste krachten ‘op scherp’ en kampte een sterkhouder met knieklachten. Tijdens persconferentie en de training in het Parc des Princes werden nog weinig geheimen prijsgegeven.

Veltman is na zijn rode kaart in de thuiswedstrijd tegen Barcelona geschorst en bekijkt de wedstrijd tegen de Parijzenaars noodgedwongen voor de televisie. Wie de centrale verdediger zal vervangen, wilde De Boer nog niet zeggen. ,,Eerst moeten de spelers het weten. Ik ben eruit.’’

De Ajacied die tijdens de persconferentie in het Parc des Princes naast De Boer zat, kende de voorbije dagen zo zijn eigen sores. Schöne kampte met een lichte kniekwetsuur. ,,De knie voelt goed aan. Ik kan spelen’’, liet de multifunctionele Deen het optimistisch klinken. ,,Ik ga voor 90 minuten.’’

Om het blokje personeelszaken af te ronden: Anwar El Ghazi en Niklas Moisander staan dinsdag ‘op scherp’; geel betekent een schorsing voor de mogelijk cruciale ontmoeting met Apoel Nicosia. Overweegt De Boer het duo te sparen voor 10 december, de dag van het thuisduel met de Cyprioten? ,,Spelers hebben deze wedstrijden ook nodig om beter te worden’’, schetste de Ajax-trainer een deel van het dilemma. ,,Maar het spookt ook door het hoofd om ze te sparen voor Apoel. We zullen het morgen zien.’’

Tekst:Ajax.nl
Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wie spelen er tegen Paris Saint-Germain? Frank de Boer is er uit, maar hield de opstelling nog even voor zich. Wie spelen er tegen Paris Saint-Germain? Frank de Boer is er uit, maar hield de opstelling nog even voor zich.
Rondo in het Parc des Princes. Rondo in het Parc des Princes.
Wie neemt dinsdag de plek in van de geschorste Joël Veltman? Wie neemt dinsdag de plek in van de geschorste Joël Veltman?
Rekken en strekken en daarna een korte training. Rekken en strekken en daarna een korte training.
Frank de Boer gaf weinig prijs over de opstelling van dinsdag. Frank de Boer gaf weinig prijs over de opstelling van dinsdag.
Ajax is nog altijd op jacht naar de eerste Champions League-zege van het seizoen. Ajax is nog altijd op jacht naar de eerste Champions League-zege van het seizoen.
Krijgt Ricardo Kishna tegen PSG een nieuwe kans na zijn glansrijke optreden tegen Heerenveen? Krijgt Ricardo Kishna tegen PSG een nieuwe kans na zijn glansrijke optreden tegen Heerenveen?
Arek Milik wil dinsdag in Parijs ongetwijfeld zijn eerste Champions League-doelpunt voor Ajax maken. Arek Milik wil dinsdag in Parijs ongetwijfeld zijn eerste Champions League-doelpunt voor Ajax maken.