Menu
Feiten en Weetjes RKC - Ajax

Feiten en Weetjes RKC - Ajax

RKC Waalwijk en Ajax treffen elkaar vanaf 18:45 uur in het Mandemakers Stadion in Waalwijk. In aanloop naar deze competitiewedstrijd zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over eerdere ontmoetingen op een rij.

* Ajax en RKC nemen het vandaag voor de 23ste keer in de geschiedenis tegen elkaar op in Waalwijk. Het duel werd eerder uitgesteld vanwege de nucleaire veiligheidstop NSS in Den Haag.

* RKC en Ajax troffen elkaar 22 keer eerder in competitieverband in Brabant. Ajax won 14 van de 22 ontmoetingen.

* Afgelopen seizoen won Ajax met 0-2 in Waalwijk. Op 17 februari 2013 stelden Niklas Moisander en Christian Eriksen de Amsterdamse zege met hun doelpunten veilig. Eriksen speelt inmiddels voor Tottenham Hotspur. Moisander kijkt vanavond geblesseerd toe.

* De grootste zege van Ajax in Waalwijk dateert van 4 oktober 1992. Die dag won Ajax met 0-5 op bezoek bij RKC.

* RKC heeft slechts één keer in de historie in eigen huis van Ajax gewonnen. Dat was op 25 september 1988 toen de Brabanders met 3-1 wonnen.

* Verschillende spelers hebben zowel een verleden bij Ajax als RKC: Dennis Rommedahl, Evander Sno, Jan Vertonghen, Derk Boerrigter en Thomas Vermaelen.

RKC verliet de ArenA eerder dit seizoen met een gelijkspel: 0-0. RKC verliet de ArenA eerder dit seizoen met een gelijkspel: 0-0.

* De huidige RKC-selectie telt vier spelers met een Ajax-verleden: Michael Lamey, Mitch Apau, Daniël de Ridder en Dennis Rommedahl.

* Eerder dit seizoen eindigde Ajax - RKC Waalwijk in een gelijkspel: 0-0. Dit seizoen prijkte voor Ajax in de Eredivisie alleen uit tegen NAC eenzelfde doelpuntloze uitslag op het scorebord.

* Ajax hield al 14 keer de nul, dit seizoen, dat is 5x meer dan de nummer twee op de lijst AZ (9x).

* De afkorting RKC staat voor Rooms-Katholieke Combinatie. De club ontstond in 1940 na het samengaan van de amateurclubs HEC, WVB en Hercules.

* Als het RKC lukt om Ajax in het uitverkochte Mandemakers Stadion te verslaan dan schrijft het (club)historie. Nooit eerder lukte het de Waalwijkers om zowel Ajax, PSV (eerder al 2-0-winst) én Feyenoord (1-0-zege RKC) in een seizoen te verslaan.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De feiten en weetjes zijn mede tot stand gekomen in samenmwerking met Infostrada Sports. De feiten en weetjes zijn mede tot stand gekomen in samenmwerking met Infostrada Sports.