Menu
Feiten & weetjes: 20 jaar Ajax in de ArenA

Feiten & weetjes: 20 jaar Ajax in de ArenA

Vandaag, op 14 augustus 2016, bestaat de Amsterdam ArenA exact twintig jaar. Ajax’ nieuwe thuishaven werd twee decennia geleden op 14 augustus 1996 geopend door – destijds – koningin Beatrix. We nemen de hoogtepunten en de mijlpalen van twintig jaar Ajax in de Amsterdam ArenA onder de loep.

Trofeeën
Inmiddels heeft Ajax al 20 seizoenen in de ArenA achter de rug, werd er 7 keer het landskampioenschap gewonnen, werden er zes KNVB Bekers in de wacht gesleept en werden er vijf Johan Cruijff Schalen veroverd. Bovendien won Ajax in 2003 het Amsterdam Tournament.

Trainers
De ArenA was in de afgelopen 20 jaar tevens het strijdtoneel van in totaal 15 trainers. Louis van Gaal opende de reeks en stond als eerste trainer op de grasmat van de Amsterdam ArenA.

Overwinningen
De grootste competitiezege in de Amsterdam ArenA dateert van 18 maart 2001. Ajax ontving Sparta en speelde de Rotterdammers met liefst 9-0 het veld af. De grootste bekeroverwinning werd gevierd 28 oktober 1998. Ajax speelde in eigen huis tegen UDI’19. Ook hier werd het 9-0. De grootste Europese thuisoverwinning vond plaats op 30 september 1997. Ajax won met 9-1 van het Sloveense Branik Maribor.

Tekst: Ajax.nl
Foto & beeld: Ajax.nl/Louis van der Vuurst & Lisa Hartog