Menu
Feiten & Weetjes ADO Den Haag - Ajax

Feiten & Weetjes ADO Den Haag - Ajax

Ajax neemt het zondag in de Eredivisie op tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt vanaf 12:30 uur gespeeld in het Kyocera Stadion. In aanloop naar het duel in de achttiende speelronde zet Ajax.nl een aantal feiten en weetjes op een rij.

* Ajax is bij de hervatting van de Eredivisie de koploper. De Amsterdammers waren de eerste seizoenshelft met 20 punten de best presterende club in uitduels. Ajax won 6 uitduels en speelde twee keer gelijk op vreemde bodem.

* ADO Den Haag - Ajax werd tot nu toe 41 keer gespeeld in de Eredivisie.

* Ajax won in de Residentiestad 21 keer. ADO pakte voor eigen publiek elf keer de zege, terwijl negen keer een remise werd overeengekomen.

* Vorig seizoen eindigde Ajax’ uitwedstrijd tegen ADO in een gelijkspel: 1-1. Op 30 november 2014 scoorde Davy Klaassen voor Ajax.

*Ajax boekte zijn grootste uitoverwinning op ADO in de Eredivisie op 13 augustus 1989: 0-4.  Aron Winter, Pál Fischer, Jan Wouters en Ronald de Boer scoorden. Frank de Boer was toen basisspeler.

Davy Klaassen scoorde eerder dit seizoen ook in het thuisduel met ADO. Anwar El Ghazi (2) en Joël Veltman waren op 30 augustus 2015 ook trefzeker in de Amsterdam ArenA.
Davy Klaassen scoorde eerder dit seizoen ook in het thuisduel met ADO. Anwar El Ghazi (2) en Joël Veltman waren op 30 augustus 2015 ook trefzeker in de Amsterdam ArenA.

* Ajax kan voor de 17e keer beide Eredivisie-duels met ADO winnen in 1 seizoen. PSV is met 17 zeges de recordhouder.

* ADO won maar 1 van de laatste 17 thuisduels met Ajax in de Eredivisie. De Hagenaars verloren tien thuisduels. Ajax verloor voor het laatst in de Residentie op 20 maart 2011: 3-2. Jan Vertonghen en Christian Eriksen tekenden voor de Amsterdamse goals.

* Ajax kan voor het eerst sinds het seizoen 2003-2004 op 44 punten na 18 Eredivisie-wedstrijden komen. In dat seizoen stonden de Amsterdammers na 18 Eredivisie-duels op 46 punten, wat uiteindelijk resulteerde in het landskampioenschap.

* Vito Wormgoor en Robert Zwinkels zijn oud-Ajacieden in de selectie van ADO Den Haag. Beide Hagenaars reikten ooit op de Toekomst tot Jong Ajax.

* In het verleden waren meerdere spelers actief voor zowel ADO als Ajax. Enkele bekende voorbeelden zijn Alfons Groenendijk, Cedric van der Gun, Dmitry Bulykin en Tscheu-la Ling.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Meer weten over de laatste editie van ADO Den Haag - Ajax? Bestel hier het Officiële Ajax Jaarboek 2014-2015