Menu
Feiten & Weetjes ADO Den Haag - Ajax

Feiten & Weetjes ADO Den Haag - Ajax

Ajax neemt het zondag 12:30 uur op tegen ADO Den Haag. In aanloop naar het competitieduel in Den Haag zet Ajax.nl een elftal feiten en weetjes over deze clubs en hun spelers op een rij.

* Frank de Boer zit zondag voor de honderdste keer op de bank in een Eredivisiewedstrijd van Ajax.

* Niklas Moisander kan zondag zijn 150e Eredivisieduel spelen. Het merendeel daarvan speelde de Fin in dienst van AZ.

* ADO Den Haag – Ajax werd in de Eredivisie tot nu toe 39 keer gespeeld. De Amsterdammers wonnen 20 keer. De Hagenaars zegevierden 11 keer.

* Ajax speelde acht keer gelijk in Den Haag. Het laatste gelijkspel dateert van afgelopen seizoen: 1-1. Ryan Babel (foto boven) maakte de Ajax-treffer. Ook in Amsterdam werd het 1-1.

* De laatste keer dat ADO thuis won van Ajax in Eredivisieverband was in 2010-2011: 3-2. Het was de eerste nederlaag van Ajax in Den Haag in de Eredivisie sinds oktober 1980 (4-3).

Niklas Moisander kan zondag zijn 150ste Eredivisieduel spelen. Zijn trainer Frank de Boer coacht zijn 100ste duel in de Eredivisie. Niklas Moisander kan zondag zijn 150ste Eredivisieduel spelen. Zijn trainer Frank de Boer coacht zijn 100ste duel in de Eredivisie.

* Ajax boekte zijn grootste uitoverwinning op ADO in de Eredivisie op 13 augustus 1989: 0-4. Aron Winter, Pál Fischer, Jan Wouters en Ronald de Boer scoorden.

* Dit seizoen hield Ajax in 14 wedstrijden 6 keer de nul, dit is het meest van alle Eredivisieploegen. Afgelopen seizoen hield Ajax in totaal 15 keer de nul.

* Ajax verloor nog nooit op kunstgras in de Eredivisie in 12 duels (10 winst, 2 gelijk).

* Ajax heeft 13 verschillende doelpuntenmakers dit seizoen, het meest van alle Eredivisieclubs.

* Van de laatste 16 ontmoetingen in Den Haag lukte het ADO slechts 1 keer de nul te houden tegen Ajax. Op 3 november 1991 werd het 0-0.

* Christian Supusepa, Vito Wormgoor en Robert Zwinkels zijn ADO-spelers met een verleden bij Ajax. Bekende oud-spelers van beide clubs zijn: Tscheu-la Ling, Fons Groenendijk en Cedric van der Gun.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst